Direktor Morskog dobra Mihailo Đurović podnio ostavku - Volim Podgoricu

Direktor Morskog dobra Mihailo Đurović podnio ostavku

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Morsko dobro Mihailo Đurović podnio je ostavku na tu funkciju.

“Podnio sam ostavku na funkciju direktora Morskog dobra. Razlozi su isključivo posjlednja dešavanja, desilo se što se desilo, osjećao sam moralnu odgovornost da napravim ovaj korak”, rekao je Đurović.

On je dodao da je pokrenuo disciplinsku odgovornost protiv nadležne službe, odnosno njenog rukovodioca koji se sumnjiči da je odgovoran za propust koji je nanio štetu “Morskom dobru”.

Naime, zbrka je nastala kada je neko u Morskom dobru promijenio odluku Vlade o zakupu plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu.

U odluci Vlade piše da je jedan od uslova i dokumenata potrebnih da bi se kompanija prijavila za zakup i potvrda od Poreske uprave da su uredno izvršene sve obaveze po osnovuplaćanja poreza i doprinosa. U javnom pozivu, međutim, stoji drugačije.

Sada već bivši direktor Đurović ranije je kazao da nije poništen tender za zakup plaža, već da je zaustavljen postupak vrednovanja ponuda po javnim pozivima.

Imajući u vidu da su objavljeni javni pozivi, i pored određenih grešaka, u skladu sa Zakonom-Uredbom, Upravni odbor Morkog dobra je dao preporuku da tenderske komisije za kupališta u opštinama Budva, Kotor, Tivat i Bar, nastave i okončaju započete postupke u skladu sa objavljenim Javnim pozivima.

Takođe, Upravni odbor je zadužio stručne službe da pripreme cjelovitu Informaciju o realizaciji i toku tenderskih postupaka koja će biti dostavljena resorno nadležnom Ministarstvu održivog razvoja i turizma kao i Vladi Crne Gore.

Inače, Đurović je na funkciju v.d. direktora stupio u oktobru prošle godine nakon smjene Rajka Barovića.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com