Ministarstvo izdalo dozvolu za hotelski resort Lazaret u Meljinama - Volim Podgoricu

Ministarstvo izdalo dozvolu za hotelski resort Lazaret u Meljinama

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je kompaniji Imperio Holdings Limited građevinsku dozvolu za gradnju hotelskog resorta Lazaret u Meljinama pored Herceg Novog.

Dozvola se, kako je navedeno u rješenju, izdaje za gradnju resorta u tri faze u skladu sa odlukom o urbanističko–arhitektonskom rješenju hotelskog resorta Lazaret i Prostornim planom Opštine Herceg Novi, prenosi Mina business.

U rješenju je navedeno da prva faza podrazumijeva gradnju jaht kluba, dok je drugom predviđena rekonstrukcija Lazareta, odnosno centralnog u objekat kategorije pet zvjezdica. Kompleks se sastoji iz sedam objekata povezanih unutrašnjim dvorištima, na bruto površini od 5,8 hiljada metara kvadratnih. Rekonstrukcija postojećeg objekta na dijelu zone nautičkog turizma u servisni predviđen je trećom fazom.

Imperio Holdings Limited ruskog investitora Genadija Borisova tražio je građevinsku dozvolu od Ministarstva 18. decembra. U obrazloženju se navodi da je objekat utvrđen kao državni od opšteg interesa, zbog čega je investitor oslobođen plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za izgradnju.

Rekonstrukcija kompleksa je u toku, a projekat vrijedan 70 miliona eura trebalo bi da bude završen do ljeta naredne godine. Završena je prva faza velikog kompleksa, koji će se prostirati sa akvatorijumom na 70 hiljada kvadratnih metara.

Borisov je ranije kazao da je izgrađen obalni zid i šetalište koje povezuje Meljine i Herceg Novi. Njegova kompanija je do sada uložila 16 miliona eura u Lazaret, uključujući kupovinu kompleksa od kompanije Carine za 12 miliona eura.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com