UHAPŠENI PODGORIČANI B.I. (32) i M.F. (26) : Pronašli im kokain i marihuanu - Volim Podgoricu

UHAPŠENI PODGORIČANI B.I. (32) i M.F. (26) : Pronašli im kokain i marihuanu

Podgorička policija je prethodnih dana, uhapsila B.I. (32) i M.F. (26) iz Glvanog grada i oduzela kokain i stabljike marihuane.

Službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Interventnog voda Centra bezbjednosti Podgorica, 14. februara u naselju City kvart, uhapsili B.I. (32) iz Podgorice.

Policija sumnja da je on počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

„Policijski službenici su pregledom lica i vozila marke ,,Mercedes E-200” nikšićkih registarskih oznaka, pronašli i oduzeli dva pvc pakovanja u kojima se nalazila bijela praškasta materija nalik na opojnu drogu kokain, ukupne mase oko 40 grama. Od treće osobe oduzeto je 4.010 eura, 891 američki dolar, 350 hrvatskih kuna, 100 švajcarskih franaka i 20 kanadskih dolara za koji se sumnja da pripada B.I. i da potiče od prodaje droge. Od B.I. oduzeta su još i dva mobilna telefona kao i vozilo koje je koristio“, saopštila je Uprava policije.

U stanu B.I. policija je pronašla oko 20 grama praškaste supstance za koju se sumnja da je opojna droga kokain, vagu za precizno mjerenje, jedan tanjir, metalnu kašiku i nož na kojem su bili vidljivi tragovi ove supstance kao i korištena pvc folija.

„Policija sumnja da se B.I. u dužem vremenskom periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge kokain, na način što je ovu drogu nabavljao u većim količinama od po 60 gr i više, vršio mjerenje i prepakivanje, a potom stavljao u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice“, saopštila je Uprava policije.

Dva dana ranije, 12. februara 2016. godine, službenici ove Grupe su u odvojenom slučaju, u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici, a postupajući po naredbi sudije za istragu, u stanu M.F. (26) iz Podgorice pronašli su i oduzeli tri saksije sa zasađenim stabljikama za koje se sumnja da je opojna droga marihuana. Pronađena je i jedna veća pvc kesa sa sjemenkama pomenute biljke, tri pvc pakovanja sa sadržajem ove biljke, kao i više praznih čašica za koje se sumnja da su bile namijenjene pripremi zasada.

Zaplijenjena droga upućena je Forenzičkom centru radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com