Vučić: Srbiji je neophodan NATO kao saveznik - Volim Podgoricu

Vučić: Srbiji je neophodan NATO kao saveznik

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbiji potreban NATO, kao saveznik da bi sačuvala srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je Srbija vojno neutralna i da hoće najbolje odnose sa NATO-om i sa Rusijom, kao i da će štititi svoju neutralnost.

“Nama je NATO potreban kao saveznik da nam čuva narod na Kosovu i Metohiji. A ko nam čuva narod? Da nam ne čuvaju ti licemeri? Mi čuvamo narod na Kosovu svojom mudrom i pametnom politikom… Srpski brod mirno plovi… nećemo da ga uvlačimo u vrtloge i oluje”, rekao je Vučić.

Govoreći o sporazumu Srbije saoOrganizacijama NATO-a za podršku i nabavku o saradnji, Vučić je naveo da je reč o ratifikaciji dokumenta koji je ranije potpisan i da on ne vidi ništa loše u tom sporazumu.

“Taj sporazum je potpisan u punoj sadržini koja je ratifikovana, godinama unazad i nikada vam nije smetao. Reći ću vam zašto vam nije smetao. Zato što je politička tema bila važna: Ko treba da bude kriv za to? Zato što tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su to stvarno napravili”, rekao je on.

Vučić je rekao da ne misli da u tom sporazumu bilo šta predstavlja problem, jer je reč o ratifikaciji nečega od ranije i što je trebalo da bude urađeno prije mnogo godina.

On je kazao da ti koji ga optužuju treba da ćute, jer su po mnogim pitanjima Srbiju doveli u tešku situaciju i dodao da današnja vlada “vadi krompire i kestenje iz vatre”.

“To mi govore oni, neka politička organizacija u čije vrijeme je Tadić potpisivao sa Kondolizom Rajs, a oni bili u vladi sjedeli i ćutali. Riječ nisu rekli. Srbija je vojno neutralna zemlja”, kazao je Vučić.

Upitan zašto NATO vojnici nesmetano mogu da se kreću kroz Srbiju, Vučić je rekao da bi zaštitili Srbe na Kosovu oni moraju i da dođu do sjevera Kosova.

“Gdje ste do sada vidjeli te NATO vojnike. Imamo taj Sporazum više godina potpisan. Jel to taj NATO od koga tražimo zaštitu za sjever Kosova za Srbe. Hoćete da tražimo zaštitu za Srbe na sjeveru Kosova, a da im ne damo da dođu do sjevera Kosova? Jel to hoćete?”, zapitao je Vučić.

On je dodao da Srbiju neće da uvodi u “sukobe i ratove” i da će uvjek da štiti zemlju i njene nacionalne interese.

Na pitanje da li će NATO biti oslobođen poreza građevinske radove, Vučić je rekao da to treba pitati one koji su Sporazum potpisali.

On je rekao da sigurno NATO neće graditi ništa u Srbiji, osim ako “ih mi ne zamolimo da nam pomognu nešto na sjeveru Kosova”.

Rusija poručila Srbiji: Računamo da ćete ostati neutralni

Rusija uočava da Srbija razvija odnose sa NATO, ali računa da će se pridržavati politike vojne neutralnosti, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Uočavamo da Srbija razvija odnose sa NATO. Polazimo od toga da će se Beograd, kako su višekratno izjavljivali srpski zvaničnici, pridržavati politike neutralnosti što je potvrđeno odlukom Skupštine Srbije”, rekla je Zaharova.

(Vijesti)

7 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com