Finalni turnir kupa Crne Gore za košarkaše - Volim Podgoricu

Finalni turnir kupa Crne Gore za košarkaše

Devet puta su košarkaši Budućnosti igrali finale Kupa Crne Gore i samo su jednom, 2013. godine u Tivtu, senzacionalno izgubili trofej od Sutjeske.

Ako je to bilo čudo, šta bi tek trebalo danas da se desi u „Morači” pa da izabranici Luke Pavićevića ne savladaju Ibar u polufinalu? Za taj eventualni događaj u našem jeziku ne bi bilo adekvatne riječi…

Zbog toga će prvog dana finalnog turnira u centru pažnje biti duel Sutjeske i Mornara. Meč koji počinje u 19.30 časova će biti vjerovatno i uvertira za polufinale plej-ofa Erste lige, u kojem će se rješavati ko će naredne sezone igrati u ABA ligi.

Naravno, ako Nikšićani u sljedeća dva kola regionalnog takmičenja izbjegnu jednu od posljednje dvije pozicije, jer bi time izgubili pravo da u sezoni 2016/2017. igraju sa Crvenom zvezdom, Cedevitom, Partizanom…

Mornar je ove godine neprikosnoven u Erste Superligi, pošto ima svih 17 pobjeda, ali to ne znači da je favorit u duelu sa timom Igora Jovovića.

Ekipe imaju pravo da prijave samo po tri stranca, a u timu moraju da budu tri igrača mlađa od 20 godina, od kojih će jedan stalno biti u igri.

Budućnost neće imati problem koje inostrane košarkaše da registruje za Kup – zdravi su samo Džulijus Dženkins, Tadija Dragićević i Robert Rikić, probleme sa povredama imaju Aleks Marić i Divou Džozef, dok Omar Kuk i Nemanja Jaramaz imaju crnogorske pasoše.

Pavićević će morati da u igri drži stalno jednog mladog igrača, a moći će da bira između Vasilija Baćovića, Alekse Ilića, Ognjena Čarapića i Andrije Slavkovića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com