U planu otvaranje zanatske radionice za zapošljavanje mladih Roma - Volim Podgoricu

U planu otvaranje zanatske radionice za zapošljavanje mladih Roma

U ponedjeljak, 22. februara 2016. godine održan  je sastanak predstavnika Sekretarijata za razvoj preduzetništva sekretara Marka Ćulafića i pomoćnika sekretara Vladimira Pavićevića sa gospodinom Ivanom Toskićem, predstavnikom Demokratskog romskog centra. Sastanak je održan u prostorijama Sekretarijata za  razvoj preduzetništva.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti saradnje na pripremi  Konferencije „Mogućnost zaposlenja mladih Roma u okviru starih  tradicionalnih zanata“, kao i mogućnost  nalaženja lokacije, odnosno određenog prostora, gdje bi  se otvorila  zanatska  radnja i obučavali mladi Romi.

Sekretar Marko Ćulafić  je u ime  Sekretarijata  podržao predlog o održavanju Konferencije „Mogućnost zaposlenja mladih Roma u okviru  starih  tradicionalnih zanata“ i  rekao  da bi ova Konferencije išla u prilog  razvoju  očuvanja  starih romskih zanata, sa ciljem  da  se mladi Romi prepoznaju u ovom poslu, te da budu u mogućnosti da svojim  radom obezbijede  egzistenciju za  sebe i  svoje porodice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com