Hašim Tači predsjednik Kosova, iz trećeg pokušaja - Volim Podgoricu

Hašim Tači predsjednik Kosova, iz trećeg pokušaja

Aktuelni kosovski vicepremijer Hašim Tači izabran je za predsjednika Kosova u trećem krugu glasanja u kosovskoj skupštini.

Ukupno je glasao 81 poslanik. Za Tačija su glasali njih 71, dok njegov protiv kandidat Rafet Rama nije dobio nijedan glas. Nevažećih je bilo 10 glasačkih listića, prenosi Anadolija.

U trećem krugu glasanja za izbor predsjednika Kosova bila je potrebna prosta većina od 120 poslanika ili 61 glas.

Tači će položiti zakletvu 7. aprila, kada ističe mandat predsjednici Atifeti Jahjagi.

On je četvrti predsjednik od kada je Kosovo 2008. godine proglasilo nezavisnost.

Tači se zahvalio svim poslanicima na ukazanom povjerenju. Posebno se zahvalio poslanicima vladajuće koalicije iz njegove Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova premijera Ise Mustafe, te Srpskoj listi i svim ostalim poslanicima koji su mu dali glas.

“Garantujem vam da ću uvek raditi u službi zemlje, svih građana, poštujući Ustav i zakone Kosova. Radiću za red i zakon, služeći svim građanima Kosova bez razlike, kako bismo izgradili evropsko Kosovo”, rekao je Tači.

Novi kosovski predsjednik se sa skupštinske govornice zahvalio i svim ambasadorima koji su cijeloga dana bili u skupštinskoj sali. Obećao je da će raditi u službi zemlje i svih građana Kosova na izgradnji novog evropskog Kosova.

“Uvjek ću biti ponizno vaš i svima na raspolaganju”, objavljeno je na zvaničnom Tačijevom Tviter nalogu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com