Budućnost danas protiv Midtjilanda - Volim Podgoricu

Budućnost danas protiv Midtjilanda

Klupko je počelo da se odmotava, rukometašice Budućnosti sada znaju šta im donosi budućnost – ukoliko bi danas (17 časova) savladale Midtjiland, prvakinje Evrope bi u četvrtfinalu Lige šampiona igrale sa Baja Mareom.

Rumunke su u posljednjem kolu izgubile od Ferencvaroša u Budimpešti (21:18), prekinule seriju od pet pobjeda i ostale prikovane za 4. mjesto grupe 1, koje im za rivala gotovo sigurno donosi obračune sa Podgoričankama.

I, zaista, bilo bi čudo da se prvog i drugog aprilskog vikenda tim Dragana Adžića ne sudari sa Alison Pino i drugaricama.

Sve što bi Budućnost trebalo da uradi da bi ispunila taj scenario jeste da drugi put savlada tim koji je prije tri vikenda u Danskoj savladala sa čak 28:18. A u to niko, valjda, ne sumnja…

“U situaciji smo u kakvoj smo željeli da budemo – da imamo šansu da budemo prvi u vrlo jakoj grupi. Zdravstveni bilten nije sjajan, ali vjerujem da će čitava ekipa, sa izuzetkom Radmile Petrović i Suzane Lazović, biti na raspolaganju i da ćemo moći da iznesemo ovaj meč. Nadam se da ćemo zadržati fokus na ovu utakmicu, a da ćemo nakon nje misliti o narednom rivalu i olimpijskim kvalifikacijama, jer se većina igračica Budućnosti bori za Rio”, istakao je Adžić.

Osim pobjede, cilj je i da se podigne nivo igre. „Plave” moraju mnogo bolje nego što su prikazale prije sedam dana protiv Vardara u Skoplju, pa i Đera u „Morači” sedmicu ranije.

“Nadam se da ćemo ispraviti neke stvari iz prethodnih utakmica i da ćemo doći do nivoa koji će nam omogućiti da poslije 23 dana pauze lakše nastavimo pripreme za četvrtfinale. U posljednje dvije sezone smo uspijevali da dosegnemo formu u svakoj fazi, a ima dosta razloga zbog kojih sada nismo. Osjećaj igračica je drugačiji kada se osvaja i kada se brani, ni ekipa nam nije ista. Uzgred, i protivnici su motivisaniji i jači nego lani”, naglasio je trofejni trener.

S obzirom na to da rukometašice Crne Gore od 10. do 20. marta igraju kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, bilo bi dobro kada bi meč sa Midtjilandom rano bio riješen, kako bi Adžić mogao da odmori glavne igračice.

“Razmišljamo samo o tome da ponovimo igru iz Ikasta, jer danska ekipa ne dolazi ovdje da se igra. Midtjiland nije u sjajnoj formi, ali ima igračice koje su jako zahtjevne i trebalo bi ih cijeniti. Vjerujem da ćemo tako ući u utakmicu, a sam njen tok će pokazati da li možemo da damo prostor mladim igračicama, koji nisu imale u prethodnim mečevima, a izvjesno je da neće ni u sljedećim”, zaključio je Adžić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com