Afera Prostitutka: Saslušan Konjević i nadređeni Golubovića - Volim Podgoricu

Afera Prostitutka: Saslušan Konjević i nadređeni Golubovića

Bivši ministar policije i potpredsjednik SDP Raško Konjević kazao je juče na suđenju budvanskom inspektoru Đoki Goluboviću da je bio u saznanju da ga određeni policijski službenici povezuju sa nekom ženskom osobom te da je tek kasnije, kada je njegov advokat kopirao spise predmeta, vidio o kome se radi.

Konjević je kazao da je tu informaciju dobio od nekoga ko nije iz Uprave policije.

“Nakon toga obratio sam se Specijalnom tužiocu, razgovarao sa njim i podnio pisanu prijavu. Ja sam oženjen, porodičan čovjek i iznošenje takvih stvari u javnost nanijelo bi mi štetu, kao i mojoj porodici, s obzirom da se bavim javnim poslom”, kazao je Konjević.

Inspektor Golubović je uhapšen 9. septembra prošle godine zbog sumnje da je lažirao sadržaj službene zabilješke u kojoj piše da je ministar policije Raško Konjević koristio usluge prostitutke. Prema optužnici Golubović je bez odobrenja tužioca pozivao Lozničanku Mariju Milovanović (29) na informativni razgovor i od nje prikupljao obavještenja.

Sudija Danijela Samardžić juče je skoro dva sata saslušavala dvojicu svjedoka, Golubovićeve nadređene, pomoćnika Uprave policije Milovana Pavićevića i šefa Odjeljenja za organizovani kriminal Sašu Milića, a obojica su bili saglasna u izjavama da bi postupili isto kao Golubović da su bili na njegovom mjestu.

Milić je ispričao da mu je službene zabilješke lično predao Golubović te da ih je nakon toga zapakovao i predao pomoćniku direktora UP Pavićeviću. Milić je ispričao da je 11. septembra dobio poziv iz kabineta Konjevića da dođe na sastanak kojem su još prisustvovali i direktor policije, njegov pomoćnik Pavićević i šef unutrašnje kontrole Spičanović.

“Razgovarali smo o Goluboviću i sjećam se da me je Konjević pitao koji je bio motiv da Golubović to uradi i koje smo mjere preduzeli, a razgovarali smo i o nekim drugim pitanjima vezano za ocjenjivanje službenika. Na to pitanje Konjeviću nijesam ništa odgovorio, jer sam pred specijalnim tužiocem, upozoren da je postupak tajan. Nakon toga, sačinio sam zabilješku i telefonom o tome obavijestio tužioca, a primjerak zabilješke dostavio Pavićeviću, a kasnije i službi Unutrašnje kontrole”, kazao je Milić.

Na pitanje Konjevića kako se direktor policije izjasnio povodom te službene zabilješke, a vezano za disciplinski postupak koji je vođen, Milić je kazao da ne zna tačno sadržinu, ali je bilo u smislu da je direktor policije negirao da je tema razgovora bio Golubović, te da ne zna da li je direktor policije rekao da li je istinita ili neistinita službena zablješka koju je sačinio.

Golubović je negirao krivicu, ističući da je spreman da se podvrgne poligrafskom ispitivanju, te da ukoliko se utvrdi da je u službene zabilješke unio neistinite podatke, da će potpisati svoju doživotnu robiju. Juče je zamolio sudiju da što prije zakaže naredno ročište jer, kako je kazao, pod velikim je pritiskom i ne može više da živi od Unutrašnje kontrole.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com