Zetagradnja tuži Glavni grad: Traže da im se isplati 5,9 miliona eura - Volim Podgoricu

Zetagradnja tuži Glavni grad: Traže da im se isplati 5,9 miliona eura

Ročište po tužbi Zetagradnje protiv Glavnog grada Podgorice u Privrednom sudu je odloženo kako bi tužilac imao vremena da se izjasni na navode iz podneska tuženog koji su primili prije tri dana

Zetagradnja tuži Glavni grad zbog sticanja bez osnova, kaže advokat Zetagradnje Vladan Đuranović iz Advokatske kancelarije ,,Velimirović i partneri” i dodaje da je opština praktično natjerala Zetagradnju da izgradi parking prostore i garaže oko stambenoposlovnog objekta na Starom aerodromu.

“Tražimo da se Zetagradnji nadoknadi ili isplati 5,9 miliona eura, koliko je utrošila na izgradnju garaža i parking mjesta koje je trebalo da napravi opština Podgorica. Na mjestima gdje su bile ucrtane garaže i parking mjesta opština je protivno DUP-u napravila put. Iskoristili su činjenicu da se dozvola za gradnju ne može dobiti prije nego opština da saobraćajnu saglasnost. Kako bi mogli početi sa izgradnjom, Zetagradnja je morala prihvatiti da izgradi parking mjesta i garaže”, kaže Đuranović.

Ovo je jedna od tri tužbe koje je Zetagradnja, vlasništvo biznismena Blagote Radovića, podnijela protiv opštine Podgorica.

Druga se odnosi na isti problem izgradnje garaža i parking mjesta u blizini Autobuske stanice u Podgorici.

Treću su pokrenuli jer krive opštinu zbog dvogodišnjeg kašnjenja izgradnje stambeno-poslovne zgrade pored gradskog stadiona u Podgorici. Naredno ročište sutkinja Borjanka Zogović zakazala je za 31. mart.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com