Đukanović i Pavel: Crna Gora i NATO su na istoj liniji razmišljanja - Volim Podgoricu

Đukanović i Pavel: Crna Gora i NATO su na istoj liniji razmišljanja

Crna Gora uz partnersku pomoć kroz reforme gradi efikasan sistem koji će biti kompatibilni dio NATO bezbjednosnog okvira, poručio je premijer Milo Đukanović na sastanku sa predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO-a Petrom Pavelom.

Đukanović je zahvalio na podršci našoj Vojsci.

On je istakao da je poziv za članstvo u NATO-u ne samo priznanje Crnoj Gori za ostvarene rezultate, već i ohrabrenje za region, bez čije stabilnosti ne može biti ni sigurne evropske bezbjednosti.

Uvjeren je da će kontinuitet u ispunjavanju obaveza s naše strane ohrabriti članice Alijanse da u predviđenom roku završe proces ratifikacije.

Đukanović je upoznao visokog gosta sa aktuelnim kretanjima u zemlji, ekonomskim dostignućima i planovima, kao i progresu koji Crna Gora ostvaruje u pregovaračkom procesu sa EU.

Pavel je istakao da Crna Gora ima puno pravo da bude ponosna na sva dostignuća ostvarena tokom prve decenije svoje nezavisnosti.

Ocjenjujući rezultate izvrsnim, on je istakao da je to put koji izvjesno vodi Crnu Goru do članstva u EU i NATO-u.

Posebno je apostrofirao da je Vojska Crne Gore postigla odličan napredak u reformama. On je podvukao da NATO samo želi da proširi bezbjednost u regionu i da sa svima koji to žele gradi dobre odnose i partnerstvo u mjeri koje odgovara objema stranama.

“Mi smo na istoj liniji razmišljanja, što nam olakšava da na pragmatičan i realističan način ostvarimo naše ciljeve”,  rekao je general Pavel.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com