PODGORICA: Počela izgradnja druge biciklističke staze, evo kada će biti ZAVRŠENA - Volim Podgoricu

PODGORICA: Počela izgradnja druge biciklističke staze, evo kada će biti ZAVRŠENA

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i generalni direktor kompanije CRBC Gao Liang presijecanjem vrpce na mjestu izvođenja radova danas su ozvaničili početak izgradnje drugog koridora biciklističkih staza u Podgorici.

Radove na prvoj fazi izvodiće kompanija „Montenegro petrol“, a čekuje se da će radovi na prvoj dionici nove biciklističke staze u Podgorici biti završeni u narednih 90 dana.

Gradonačelnik je tom prilikom zahvalio kompaniji CRBC na vrijednoj donaciji za glavni grad i naglasio da je donacija pravi gest prijateljstva i podrške Podgorici i njenom razvoju. On je istakao da je izgradnja pet koridora biciklističkih staza u vrhu infrastrukturnih prioriteta Glavnog grada, a da se pokazalo i da građani Podgorice imaju isto mišljenje.

Gradonačelnik Stijepović ocijenio da,  iako će od novih biciklističkih staza najviše koristi imati biciklisti, to je projekat koji u širem smislu razvija grad, daje mu novi imidž i identitet i svrstava ga u red evropskih metrpola.

On je zaključio da će realizacija tog projekta, osim direktnog benifita za biciklistički saobraćaj, doprinijeti i promovisanju zdravih stilova života, podizanju saobraćajne kulture na viši nivo, jačanju svijesti građana o očuvanju životne sredine i ukupno povećanju kvaliteta života u Glavnom gradu.

Generalni direktor kompanije CRBC Gao Liang je istakao da kompanija CRBC nije došla u Crnu Goru samo da bi gradila autoput, već da želi da bude prisutna na tržištu i prepoznata u društvu i po realizaciji ovakvih i sličnih projekata. On je saopštio da je u sklopu društvene odgovornosti kompanija CRBC odlučila da podrži izgradnju druge  biciklističke staze, donacijom vrijednom 130 hiljada eura i tom prilikom se zahvalio i podizvođaču radova, kompaniji „Bemax“, koja je donirala beton vrijedan 50 hiljada eura, dok će 80 hiljada eura donacije CRBC-a i kompanije CCCC biti upotrijebljeno za radove, signalizaciju i ostalu tehničku opremu za biciklističku stazu.

Druga biciklistička staza u Podgorici, ukupne dužine 3.002 metra, biće izgrađena na potezu od brda Gorica do Ulice Vojislavljevića na Zabjelu. Projekat će se izvoditi u  dvije faze,  a prva faza obuhvata izgradnju staze brda Gorica do raskrsnice Bulevara Srđana Aleksića i Ulice Kralja Nikole u dužini od 1.705,5 metara, a druga faza od pomenute raskrsnice do Ulice Vojislavljevića.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com