Bivši radnici DKP-a tijelima blokirali kapiju fabrike, Boljević najavio da će ih obezbjeđenje za pola sata ukloniti - Volim Podgoricu

Bivši radnici DKP-a tijelima blokirali kapiju fabrike, Boljević najavio da će ih obezbjeđenje za pola sata ukloniti

Predstavnik arapske kompanije BMJ Industries FZ LLC Isat Boljević pokušao je da uđe sa svojim vozilom u krug fabrike cigareta, ali mu to nije pošlo za rukom, jer su okupljeni bivši radnici svojim tijelima i danas blokirali glavnu kapiju.

Šef privatnog obezbjeđenja preduzeća upozorio je bivše radnike da se pomjere na šta oni nijesu pristali, a Boljević vidno revoltiran saopštio je prisutnim novinarima da sa bivšim radnicima “nema ništa”, da im ne osporava prava, ali da će ih obezbjeđenje ukloniti sa glavne kapije u roku od pola sata.

Isat Boljević rekao je “Vijestima” da će privatno obezbjeđenje vrlo brzo ukloniti bivše radnike sa glavne kapije.

U blizini stražarske kućice na ulazu u Duvanski primjetan je veći broj pripadnika obezbjeđenja, a u međuvremenu na lice mjesta pojavili su se i pripadnici Uprave policije.

Predsjednica Novog sindikata DKP-a u stečaju Snežana Vidaković ocijenila je za “Vijesti” da je u pitanju pokušaj izazivanja provokacije i eventualnog izazivanja reakcije od strane bivših radnika.

Bivši radnici su blokirali kapiju zato što im nije povezan staž za 38 i po mjeseci, a upućeni su na Biro rada. Iz Ministarstva poljoprivrede su javno saopštili da su obezbijedili novac neophodan za povezivanje staža u dijelu koji je država ostala dužna tokom 31 mjeseca, ali za to još nema dokaza iz Fonda PIO. Razlog za blokadu kapije je i to što stečajna uprava DKP-a nije isplatila zaostalu jednu i po zaradu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com