Bivši radnici Duvanskog zaustavili intervenciju privatnog obezbjeđenja - Volim Podgoricu

Bivši radnici Duvanskog zaustavili intervenciju privatnog obezbjeđenja

Bivši radnici Duvanskog kombinata (DKP) zaustavili su pokušaj privatnog obezbjeđenja predstavnika arapske kompanije BMJ Industries FZ LLC, Isata Boljevića, da ih udalji sa kapije preduzeća.

Predsjednik Sindikata DKP, Snežana Vidaković, saopštila je da je privatno obezbjeđenje Boljevića, koji je vozilom pokušao da uđe u krug fabrike, bezuspješno pokušalo da deblokira kapiju, ali i da nije bilo ozbiljnijih incidenata.

„U pitanju je vid provokacije, na koji radnici nijesu nasjeli. Dostojanstveno smo istrajali u svojim namjerama“, kazala je Vidaković agenciji Mina-business.

Ona je dodala da je pred kapiju DKP-a dolazila i policija, ali da nije intervenisala.

„Policija je, takođe, bila prisutna, međutim nijesu preduzeli nikakve mjere, niti postoji osnov za to“, navela je Vidaković.

Ona je saopštila da je privatno obezbjeđenje i dalje prisutno kod kapije DKP-a, dok je Boljević napustio mjesto protesta.

„Boljević tvrdi da radnici nemaju uredno prijavljen protest i da nemaju pravo na blokadu“, rekla je Vidaković.

Ona je navela da prijavljivanje protesta nije dio njegovog posla, već su nadležne institucije zadužene za tu oblast.

Bivši radnici DKP-a u ponedjeljak su blokirali kapiju preduzeća, tražeći isplatu jedne i po zarade i povezivanje radnog staža za tri godine i dva mjeseca.

Vlada je krajem februara isplatila otpremnine za 115 bivših radnika DKP-a, u prosječnom iznosu od po 12 hiljada EUR. Vlada je za tu namjenu obezbijedila 1,7 miliona EUR.

Otpremnine su isplaćene za 77 nekadašnjih radnika, koji su prošle godine otišli u prijevremenu penziju, kao i 38 onih koji su nakon obustave proizvodnje u kompaniji prije 20-ak dana poslati na biro rada.

U DKP-u je 2010. godine, na predlog Elektroprivrede, uveden stečaj, zbog duga od 99,5 hiljada EUR.

Krajem februara potpisan je ugovor o upravljanju Novim duvanskim kombinatom Podgorica (NDKP), čime će zvanično biti likvidiran DKP, što podrazumijeva brisanje iz Centralnog registra privrednih subjekata, kao i njegovih akcija iz Centralne depozitarne agencije.

Ugovor su potpisali predstavnici Vlade, Glavnog grada Podgorica i arapske kompanije BMJ Industries FZ LLC.

1 komentar

  1. Sooooooo amazing submit, i love some words so much and may i quote a few of them on my weblog? I also have e-mailed you relating to could it be possible for us to exchange our links, hope talking with you soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com