MANS: Kriminal se u Crnoj Gori isplati ukoliko iza vas stoji DPS - Volim Podgoricu

MANS: Kriminal se u Crnoj Gori isplati ukoliko iza vas stoji DPS

Pomilovanje Petra Koljčevića aktiviste DPS-a osuđenog zbog krađe glasova jasna je poruka uoči predstojećih izbora da ne samo da se vladajuća partija ne odriče svojih vojnika, već prije svega da se kriminal u Crnoj Gori isplati ukoliko iza vas stoji DPS, saopšteno je iz NVO MANS.

Oni su reagovali povodom teksta Vujanović pomilovao Koljčevića za krađu glasova objavljenog danas na portalu “Vijesti”

“Tužilačke istrage i sudski procesi vezani za političku korupciju i izborne manipulacije su i dalje veoma rijetki, uprkos brojnim dokazima da se u Crnoj Gori izbori u kontinuitetu kradu, uključujući i ogroman broj svjedočenja o tome kako se glasovi kupuju koje smo imali prilike da čujemo u okviru afere “Snimak”. Nažalost, primjer poput ovoga nam pokazuje da čak i onda kada imamo pravosnažnu presudu za krađu glasova, u vladajućoj DPS ne postoji namjera da se odreknu usluga ljudi poput Koljčevića, niti da u bilo kom smislu naprave otklon od kriminalne prakse koju su uspostavili kada je u pitanju izborni proces”, navodi se u saopštenju MANS-a koje potpisuje Dejan Milovac, zamjenik izvršnog direktora .

Iz MANS-a dodaju da je pitanje izborne korupcije u Crnoj Gori već duže vrijeme u fokusu intresovanja relevantnih adresa u Briselu i Vašingtonu sa kojih se u kontinuitetu zahtijevaju konkretni rezultati u procesuiranju korupcije, a posebno one koja se odnosi na izborni proces.

“Ovakvo postupanje Vujanovića pokazuje da rezultati u borbi protiv korupcije ne mogu biti održivi sve dok su ključne državne institucije zarobljene partijskim interesom. Paradoks je još veći ako imamo u vidu činjenicu da je upravo Vujanović na poziciju Predsjednika države došao zahvaljujući, između ostalog i ukradenim glasovima koje su mu obezbjeđivali partisjki aktivisti poput Koljčevića. U iole pravno uređenoj državi, nakon pravosnažne presude za izbornu krađu, Koljčević bi bio izbačen iz partije, a sama stranka bi već na sljedećim izborima snosila političku odgovornost. U Crnoj Gori, DPS brutalno uzurpirajući funkciju Predsjednika države se otvoreno smije u lice svakom poštenom građaninu Crne Gore, istovremeno šaljući poruku armiji svojih sitnih partijskih kriminalaca na svim nivoima državne uprave, da su iznad zakona”, piše u saopštenju MANS-a.

2 komentara

  1. Simply wish to say the post can be as surprising. The clearness in your publish is simply nice and will be able to assume you’re educated within this subject. Fine along with your agreement i want to in order to clutch the Rss to keep up to date along with returning around near post. Thank you a million as well as please continue the actual gratifying function.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com