Nadal BRUTALAN: Šarapovu zaslužuje da bude kažnjena - Volim Podgoricu

Nadal BRUTALAN: Šarapovu zaslužuje da bude kažnjena

Španski teniser Rafael Nadal rekao je danas da nikada nije koristio nedozvoljene supstance kako bi se brže oporavio od povrede ili kako bi poboljšao svoje sposobnosti.

“Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno. Vjerujem u sport i sportske vrijednosti. Sport je primjer djeci, primer društvu… Kada bih radio nešto što nije u skladu sa pravilima, lagao bih sebe, a ne svoje protivnike”, rekao je Nadal, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Novinari su u Indijen Velsu pitali Nadala za komentar povodom priznanja Ruskinje Marije Šarapove da je pala na doping testu tokom Australian opena. Nadal nikada tokom karijere nije bio pozitivan na testiranju, ali ga tokom cijele karijere prate glasine o dopingovanju.

“Čuo sam to nekoliko puta i malo sam umoran od svega toga. Vidim sebe kao ambasadora tenisa i ne bih na taj način narušio imidž uzora za mlade igrače. Veoma sam daleko od dopinga. Potpuno sam čist, vrijedno sam radio tokom cijele karijere i kada sam povrijeđen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren”, rekao je Nadal i dodao da je tokom karijere koristio inovativne terapije za oporavak od povreda.

“Radio sam PRP terapiju… To je terapija koja je obogaćena plazmom. Prvi put sam se brzo oporavio, ali posle drugog puta sam imao probleme, sedam mjeseci nisam igrao. Koristio sam i terapiju sa matičnim ćelijama, koja je takodje prošla super. Nikada ništa nisam krio i vi to znate”, odgovorio je Nadal novinarima.

Nadal je rekao da Šarapova zaslužuje da bude kažnjena zbog nemara.

“Teško je zamisliti da tako nešto može da se desi, ali greške se dešavaju. Ona treba da bude kažnjena. Želim da vejrujem da je to bila Marijina greška i da nije htjela to da uradi. Ipak, očigledno je riječ o nemaru i zato ona mora da plati”, rekao je Nadal.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com