SVI NA TRČANJE! Međunarodni ultramaraton Montenegro 2016. u Podgorici 26. marta - Volim Podgoricu

SVI NA TRČANJE! Međunarodni ultramaraton Montenegro 2016. u Podgorici 26. marta

Tradicionalni “16 Međunarodni ultramaraton Montenegro -2016” na 50 kilometara, ove godine biće održan 26.marta – subota u Podgorici.
Manifestacija se održava tradicionalno pod geslom “Dan trčanja Podgorice” u sklopu koje će biti održane trke za učenike osnovnih i srednjih škola Podgorice, bice održano Prvenstvo Crne Gore na cesti za seniore-juniore na 5.000m i 10.000m i prvenstvo za atletičare na 50 km, kao i memorijalni miting bacača kugle Vojo Vračar.
maraton1
Tehnicki organizator manifestacije je ATK”Podgoricki maraton” a pokrovitelji  Sekreterijat za sport Glavnog grada, Uprava za mlađe i sport Crne Gore i ASCG. Promoter manifestacije je Mileta Božović, prvi Crnogorac koji koji je istrčao ultramaron od 100 kilometara.
Titulu najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore za prošlu godinu brani  Željko Milović iz AK”Nikšić”iz Nikšića  sa rezultatom 3:38:57 , dok  kod žena titulu brani Rada Miladinović iz  ATK” Podgorički maraton” iz Podgorice sa rezultatom 5:58:01.
Podgorički ultramaraton održava se tradicionalno 16.put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović.
Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će osmu  godinu uzastopno trčati na 50 kilometara.
Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme.
maraton2
Prijave za sve učesnike se primaju na dan održavanja manifestacije kod hotela “CITY ” u subotu-26.marta od 09-10 sati.
Ultramaraton će biti i zvanično Prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.
U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na 10 hiljada metara, trke na pet i 10 kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti.
Predsjednik Organizacionog odbora mr Milorad Backović kazao je da je cilj manifestacije promocija atletike i zdravog života za sve uzrasne kategorije.
„Očekujemo nastup u svim disciplinama manifestacije tradicionalno preko 600 učesnika.  Na ultramaratonu se očekuje nasup takmičara iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Rusije, Slovenije, Francuske i Crne Gore”, kaao je Backović.
maraton3
U glavnoj trci na 50 kilometara očekujemo nastup preko 50 ultramaratonaca, važno je da se što više naših učesnika iz Podgorice i Crne Gore prijave  za trke na 5.000m i 10.000m da ističe rekreativno ove distance u cilju provjere svog zdravlja i rekreativnog vežbanja.
Iz Atletskog saveza Crne Gore, još jednom zahvaljuju svim medijima iz CG i inostranstva koji su prenijeli vijest sa poslednjeg “Podgoričkog Maratona” i pozivaju i ovog puta medije, na druženje, kao i sve roditelje da dovedu svoju djecu i rekreativno istrče jednu od trka na 5 ili 10 kilometara.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com