Početna » NOVOSTI » GENIJALNO Momo Kapor o domaćicama: Zašto se stidite svetog zanimanja?

GENIJALNO Momo Kapor o domaćicama: Zašto se stidite svetog zanimanja?

Ima li ičega svetijeg od tog najčešćeg zanimanja u našim krajevima, od tog žrtvovanja karijere i taštine, da bi se služilo bližnjima s ljubavlju koja je sve rjeđa u našim životima?

“Domaćica – podvig skoro ravan monaškom poslušanju.

U međuvremenu, postalo je nepristojno da žena za sebe kaže da je domaćica.

Na pitanje: Čime se Vi bavite, gospođo?, ona će se snebivati, zastati jedan dugi trenutak, pa tek onda izgovoriti to poražavajuće priznanje da je domaćica i da ne radi ništa drugo.

U vrijeme kada su žene menadžeri, sekretarice, ministarke ili u najmanju ruku pr-ovi kojih ima mali milion, biti domaćica, koja ne radi ništa drugo, poražavajuće je priznanje o uzaludnosti života.

A ima li ičega svetijeg od tog najčešćeg zanimanja u našim krajevima, od tog žrtvovanja karijere i taštine, da bi se služilo bližnjima s ljubavlju koja je sve rjeđa u našim životima?

Odlaziti na pijacu, birati prstima najbolje voće i povrće, smišljati za svaki dan nove obroke koji se neće ponavljati, a uz to voditi računa da se što manje potroši, kuvati, prati i peglati, čistiti kuću, držati je uvijek blistavom i udobnom, plaćati račune za struju, vodu, grijanje i telefon, tražiti od muža sa nelagodom svakog dana pare za sve to, biti sekretar i pi-ar porodice, a često i ljekar i negovateljica, a pri tom reći društvu da se ne bavite ničim.

Zato drage moje domaćice, kada vas one osobe dugih, lakiranih noktiju, pitaju čime se bavite, slobodno im recite da se bavite onima koje volite!”

(Moja TV)

Check Also

Novogodišnja priča Moma Kapora: Dok su jelke još bile prave, a ne plastične

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Momo Kapor o tome kako se GUBE PRIJATELJI: Riječi koje treba zapamtiti!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *