ADŽIĆ VJERUJE U SVOJE IZABRANICE U DANSKOJ: Bićemo najbolji kada bude najteže! - Volim Podgoricu

ADŽIĆ VJERUJE U SVOJE IZABRANICE U DANSKOJ: Bićemo najbolji kada bude najteže!

Selektor Dragan Adžić kazao je da respektuje rivale na kvalifikacionom turniru u Danskoj, ali i da vjeruje da crnogorske rukometašice mogu ostvariti najmanje dvije pobjede i obezbijediti plasman na Olimpijske igre (OI).

Kvalifikacioni turnir biće odigran od 18. do 20. marta u Arhusu.

Rival izabranicama selektora Dragana Adžića na startu turnira biće Urugvaj (18. mart), u drugom kolu sastaće se sa Danskom (19. mart), a u trećem sa Rumunijom (20. mart).

Adžić je kazao da puno vrhunskih reprezentacija sa ogromnim ulaganjima nije ni blizu plasmanu na OI, već će morati da čekaju Tokio 2020. godine.

“Crnogorske rukometašice su izgarale na terenu još od 2012. godine i došle u ovu poziciju. Vjerujem u njih, da neće dati na sebe, kao što ni do sada nijesu dale. Očekujem da ćemo u Danskoj, na njihovom terenu, pobijediti domaćina, ali i Rumuniju, ako bude trebalo, kako bi se plasirali na OI. Njihovo veliko odricanje i veliki broj zajedničkih takmičenja, vjerujem da će nam dati snagu da budemo najbolji kada bude najteže”, rekao je Adžić.

On je kazao da je grupa teška, ali da vjeruje u dva trijumfa i plasman na Igre u Rio de Žaneiru.

“Mi koji smo već bili na OI znamo da je to neuporedivo sa bilo čim drugim, ali mislim da i druge igračice zaslužuju da to dožive i da se tome raduju”, kazao je Adžić.

Golman Sonja Barjaktarović, kazala je da je glavni cilj reprezentacije plasman na OI u Rio de Žaneiru.

“Znamo šta nam je cilj u Danskoj, uz svu želju i volju koju imamo trebali bi da se nađemo na OI. Očekuju nas teške utakmice, ali sa našom energijom i voljom možemo ostvariti cilj. Nadam se da ćemo protiv Danske dati svojoj maksimu, jer nam Rumunija, kao ni Hrvatska, manje leži. Nadam se da ćemo kada je najbitnije biti prave”, kazala je Barjaktarović.

Crnogorska reprezentacija će u Danskoj biti lišena pomoći kapitena Marije Jovanović, Suzane Lazović i Biljane Pavićević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com