HAOS: Policija uhapsila desetine navijača Crvene Zvezde - Volim Podgoricu

HAOS: Policija uhapsila desetine navijača Crvene Zvezde

Navijači Zvezde, koji su došli u Zagreb kako bi pratili utakmicu Evrolige protiv Cedevite, povukli su kočnicu i zaustavili voz u blizini Ciboninog tornja, izašli iz njega onda je krenula jurnjava sa policijom po glavnom gradu Hrvatske.

Kako navode tamošnji mediji, policija je privela nekoliko desetina pristalica crveno-belih jer je kod njih pronađena veća količina pirotehničkih sredstava. Pored toga, navijači Zvezde koji su došli iz smera Slovenije povukli su kočnicu u vozu blizu Ciboninog tornja i razbežali se po gradu.

Uprava Hrvatskih železnica saopštila je da je da su navijači Crvene zvezde, koji su u Hrvatsku ušli iz slovenije, zaustavili voz na liniji Cirih – Zagreb oko 11.30 sati kod zapadne stanice. Iz voza je izašlo oko 50 do 70 navijača koji su se potom razbežali.

Oko 200 navijača Crvene zvezde razbežalo se po centru Zagreba. Policija ih je nahvatala u dva kafića i jednoj pečenjari, izvršili su pretres i rešili da ih odvedu na sigurno pre utakmice. Za sada nije bilo nikakvih incidenata.

Podsetimo, nekoliko dana pre utakmice najavljeno nekoliko dana pre utakmice Zvezda je trebalo da ima između 500 i 1000 navijača na utakmci. Međutim, iz Cedevite su odbacili mogućnost da se navijači crveno-belih nađu u dvorani.

“S obzirom na pravila ABA lige, koja ne podržava pratnju gostujućih navijača, ne očekujemo navijanje za Zvezdu u dvorani Dražen Petrović. Ako eventualno dođu Delije iz Slovenije, sedeće na tribinama, ali bez obeležja i provokacija”, rekao je portparol Cedevite Igor Jagić.

Klub iz Zagreba ranije je saopštio da će sav prihod od ulaznica ići za obnovu vototornja u Vukovaru, što su iz Crvene zvezde shvatili kao provokaciju i taj potez prijavili Evroligi.

Meč između Cedevite i Crvene zvezde igra se večeras od 19 sati.

14601174864753 delije-u-zagrebu-foto-bogdan-blotnej24-satahr-1460117295-882253

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com