Bogdanović u Bakuu: Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana veoma dobri - Volim Podgoricu

Bogdanović u Bakuu: Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana veoma dobri

Odnosi Crne Gore i Azerbejdžana veoma su dobri uz mogućnost da se međusobna saradnja u predstojećem vremenu još intenzivira, zaključak je sa niza sastanaka koje je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović imao tokom posjete Bakuu.

Bogdanović se sastao sa predstavnicima Vlade Azerbejdžana, kao i sa investitorima iz oblasti turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i tekstilne industrije.

Na sastanku sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i azerbejdžanske Agencije za investicije u inostranstvu, gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako uskoro slijedi raspisivanje tendera za gradnju žičare Kotor-Lovćen-Cetinje, pri čemu ih je upoznao sa projektom industrijskih zona na Cetinju posebno akcentujući pakete stimulativnih mjera za investitore.

Tokom posjete Bakuu, Bogdanović se sastao i sa zamjenikom ministra turizma i kulture dr Nazimom Samadovim. Više riječi bilo je o mogućnostima obostrane promocije, ali i mogućnostima gradnje više turističkih objekata koji bi pored truističkog, obezbijedili i investicioni razvoj našeg grada.

Takođe, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, predstavlila je ponudu našeg grada na međunarodnom sajmu turizma „AITF 2016“ koji se održava od 7. do 9. aprila u Bakuu.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com