NA PROSTORU FABRIKE ,,RADOJE DAKIĆ” OTVOREN KARTING CENTAR ,,F1 - Volim Podgoricu

NA PROSTORU FABRIKE ,,RADOJE DAKIĆ” OTVOREN KARTING CENTAR ,,F1

Kar­ting cen­tar „F1” otvo­rio je u kru­gu fa­bri­ke „Ra­do­je Da­kić” re­no­vi­ra­nu sta­zu za sve lju­bi­te­lje tr­ka, ka­ko za pro­fe­si­o­nal­ce, ta­ko i za one ko­ji se ni­ka­da ni­su opro­ba­li u ovoj vr­sti spor­ta. Sta­za o ko­joj po­ro­di­ca Jo­ve­tić dru­gu go­di­nu za­a­re­dom vo­di ra­ču­na, pre­tr­pje­la je broj­ne pro­mje­ne u od­no­su na pro­šlu go­di­nu. Ka­ko je sa­op­šti­la Sel­ma Šlju­ka, pi ar Kar­ting cen­tra ,,F1”, sta­za je u pot­pu­no­sti re­kon­stru­i­sa­na i osvi­je­tlje­na, či­me je zna­čaj­no po­ve­ća­na bez­bjed­nost. Naj­va­žni­ja no­vi­na je skor ta­bla ko­ja tak­mi­ča­ri­ma omo­gu­ća­va da po­gle­da­ju vri­je­me sva­kog od­ve­ze­nog kru­ga to­kom tr­ke.
– Skor ta­bla ko­ju imamo je dru­ga ta­kva u re­gi­o­nu, jed­na već po­sto­ji u Be­o­gra­du. Ona će do­ni­je­ti no­vi kva­li­tet kar­ting tr­ka­ma, jer će omo­gu­ći­ti vo­za­či­ma da sa­zna­ju tač­no vri­je­me od­ve­ze­nog kru­ga, u sto­tin­ka­ma – na­ve­la je Šlju­ka.
Bo­li­di su kom­plet­no ser­vi­si­ra­ni, i na nji­ma su ugra­đe­ni no­vi mo­to­ri i dje­lo­vi. Na sta­zi se u istom tre­nut­ku mo­gu tr­ka­ti naj­vi­še de­set vo­zi­la ko­ja su po­di­je­lje­na u pet ti­mo­va „Mer­ce­des”, „Fe­ra­ri”, „Mek La­ren”, „Red Bul” i „Vi­li­jams”.
– Po­zi­va­mo sve one ko­je ima­ju že­lju da se tr­ka­ju da nas po­sje­te, bez ob­zi­ra na is­ku­stvu ko­je (ne)po­sje­du­ju u kar­ting tr­ka­ma. Sva­ki vo­zač će pri­je vo­žnje pro­ći obu­ku o ko­ri­šće­nju kar­tin­ga i bez­bjed­no­sti i mo­ra­će pot­pi­si­va­ti iz­ja­ve o sa­gla­sno­sti da će po­što­va­ti pra­vi­la – is­ta­kla je Šlju­ka.
To­kom apri­la Kar­ting cen­tar će ra­di­ti sva­ko­dnev­no od de­set do 22 ča­sa, dok će se u ljet­njem pe­ri­o­du pro­mi­je­ni­ti rad­no vri­je­me. Vo­žnja na sta­zi u du­ži­ni od pet mi­nu­ta ko­šta­će pet eura, dok je za vo­žnju od 12 mi­nu­ta po­treb­no iz­dvo­ji­ti de­set eura.
B.K.

Mo­gu­će vo­zi­ti do 90 na sat

Alek­san­dar Jo­ve­tić ko­ji već de­set go­di­na vo­zi tr­kač­ke kar­tin­ge, is­ta­kao je da bo­li­di na pra­vi­ni mo­gu raz­vi­ti i do 90 ki­lo­me­ta­ra na čas, što po­tvr­đu­je ko­li­ko je sta­za kva­li­tet­na i opre­mlje­na za tr­ku.
-Kar­tin­zi su od 250 ku­bi­ka, a mo­to­ri ne­ma­ju blo­ka­tor ko­jim mo­že bi­ti ogra­ni­če­na br­zi­na to­kom vo­žnje. Na ovoj pra­vi­ni od 150 me­ta­ra mo­gu da raz­vi­ju br­zi­nu od 80 do 90 ki­lo­me­ta­ra na čas Po­se­ban ugo­đaj su noć­ne vo­žnje – ka­zao je Jo­ve­tić.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com