Mujović prijavio reketiranje da prikrije dug od 30.000 eura? - Volim Podgoricu

Mujović prijavio reketiranje da prikrije dug od 30.000 eura?

odgorički biznismen Veslin Mujović (69), koji je u pritvoru osumnjičen za prevare prijavio je Upravi Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija da ga jedan pritvorenik pokušava reketirati.

Kako Pobjeda saznaje iz više izvora bliskih istrazi, Uprava zatvora provjerila je te navode i ustanovila da se Mujović od ranije poznaje sa pritvorenikom kojeg optužuje za reketiranje, ali da nema osnova za postupak protiv pritvorenika kojeg je Mujović prijavio.

Kako Pobjeda piše, utvrđeno je da nije bilo nikakvog ni fizičkog, niti verbalnog nasilja između dvojice pritvorenika, ali da su njih dvojica tokom saslušanja ispričali kontra priće.

Pritvorenik B. I. kazao je da ne zna zbog čega Mujović izmišlja, osim da “izbjegne plaćanje ranijeg duga koji Mujović ima prema njemu”.

Navodno, kako je kazao, poznaje Mujovića od ranije i ovaj mu je je dužan 30.000 eura, koje će, kako je ispričao, tražiti na sudu od njega.

Pod kojim okolnostima je Mujović uzeo novac od B. I. nije poznato, ali je nezvanično saopšteno da do konflikta u prostoru ZIKS-a nije dolazilo. Prema saznanjima Pobjede, u spuškom zatvoru ima još onih koje je Mujović prevario i ostao im dužan novac.

Kako tvrdi dobro upućeni izvor blizak bezbjednosnim službama, dolazak Mujovića u ovu ustanovu pojedine zatvorenike nije obradovao.

Jedan od prevarenih na dugoj listi je i zatvorenik koji je Mujoviću dao nekoliko hiljada eura kako bi mu pomogao da kazna bude manja.

Osuđenik je čuo za Mujovićeve sposobnosti u spuškom zatvoru i potrudio se da dođe do njega. Kako je bio u zatvoru i nije bio u mogućnosti da stupi u kontakt s njim, poslao je posrednika sa novcem. Međutim, sve je ostalo na Mujovićevoj riječi.

Spisak prevarenih

Mujović se našao iza rešetaka osumnjičen za prevaru „tešku“ 890.000 eura. Uhapšen je 17. februara jer su istražitelji došli do dokaza da je od visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića uzeo novac kako bi mu pomogao u tužilačkim istragama koje se vode protiv njega.

Do sada nije poznato koliko osoba je Mujović prevario, ali se nezvanično govori da je spisak sve duži.

Izvor iz istrage tvrdi da većina onih koji su prevareni ćute, jer misle da su dobro prošli. Mujović je cijene ,,usluga“ formirao u skladu sa platežnom moći žrtve. Tako je i od oca Lazara Rađenovića Ljuba uzeo 20.000 eura kako bi tobože pomogao njegovom sinu koji je bio u pritvoru zbog sumnje da je u pet budvanskih afera oštetio budžet opštine.

Lazar Rađenović je potvrdio u Osnovnom tužilaštvu da je njegov otac dao Mujoviću novac. Osumnjičeni je, kako Tužilaštvo sumnja, pokušao da uzme novac i od nekadašnjeg menažera opštine Budva Aleksandra Tičića od kojeg je tražio 100.000 eura da bi „uticao na Tužilaštvo da ga izbrišu iz optužnice u predmetu Košljun“, ali je on to odbio.

Kako je Mujović uspijevao da ,,na riječ“ uzima novac, ostaje enigma. Isto kao i imena koja su bila garancija njegovog uspjeha.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com