PODGORICA: U ponedjeljak 11. Međunarodni sajam knjiga - Volim Podgoricu

PODGORICA: U ponedjeljak 11. Međunarodni sajam knjiga

Jedanaesti međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja svečano će biti otvoren u ponedjeljak, 9. maja, uz podršku studenata Muzičke akademije sa Cetinja.

Organizatori su saopštili da će Sajam tokom svih pet dana za posjetioce biti otvoren svakog dana od 11 do 22 časova.

“Cijena ulaznice je jedan euro, a organizovane posjete đaka i studenata su besplatne. Ove  godine će na Sajmu biti znatno veći broj izlagača u odnosu na prethodnu, te će, pored crnogorskih, štandove imati i ugledne izdavačke kuće izSrbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine”, naglasili su organizatori.

Jedanaesto izdanje Sajma čiji je slogan “Crna Gora čita” obilježiće dolazak i predstavljanje Klaudija Magrisa, koji će i otvoriti ovo sajamsko izdanje, Petre Dimovski, Dragana Dragojlovića, Roberta Perišića, Marine Vujčić, Muharema Bazdulja, Vuleta Žurića, osnivača Njuz neta-Aleksandra Gatalice i drugih autora.

Važan dio  programa biće posvećen crnogorskim autorima, među kojima su i Brano Mandić, Obrad Nenezić, Aleksandar Gavranić, Ljubeta Labović…

Sajam će ove godine promovisati društveno odgovornu akciju iniciranu od strane Udruženja Liga i Kazina Volcano, koje je odštampalo 500 besplatnih primjeraka knjige “Problematično i patološko kockanje”, autorke Elvire Koić, a sve sa ciljem suzbijanja tog problema.

Na taj način, Sajam će se kroz svoje aktivnosti uključiti u animaciju društva i podizanje svijesti o problemima zavisnosti, sve uz razgovore za psihijatrom Maidom Burdžović i psihologom i komunikologom Radojem Cerovićem.

Dio programa biće posvećen obilježavanju jubileja Nezavisnosti Crne Gore.

Ministarstvo prosvjete će svakog dana u periodu od 15 do 16 časova organizovati panele u okviru kojih će biti predstavljen i novi sistem srednjoškolskog obrazovanja.

Pored toga, svakog dana Zavod za udžbenike i nastavna sredstva će predstaviti svoja izdanja, s posebnim akcenatom na projekat za djecu “IDEA ČITA”. Naime, najmlađi posjetioci će imati priliku da tokom trajanja Sajma posjete dječiji kutak i budu dio časa koji će se održavati sa Žarkom Žapcem, uz asistenciju profesora književnosti, a sve to uz podršku Idea supermarketa, koji je ovogodišnji sponzor tog segmenta programa.

Novitet ovogodišnjeg Sajma je i nagradna igra.

Svi koji posjete sajam, kupovinom ulaznice ostvaruju pravo učešća u nagradnoj igri, a dobitnici će se izvlačiti na kraju Sajma, kada će im biti uručene i sljedeće nagrade-putovanje za dvoje u Prag, dva putovanja za dvoje u Dubrovnik, romantični vikend za dvoje u hotelu Aleksandar u Rafailovićima, laptop, tablet uređaj, kozmetički tretmani i pet vrijednih paketa knjiga.

Te poklone su obezbijedili sponzori agencija Gallileo, Klikovac doo, Kimtek, Telenor, zatim kompanija Platinum Beuaty i izdavačka kuća “Nova knjiga”, koja je uz Delta city, jedan od ključnih partnera Sajma već dugi niz godina.

Uz već pomenute sponzore, tu su i Udruženje LIGA i Volcano-priređivači igara na sreću, Idea, Opel-zvanično vozilo Sajma, Zetatrans, Klikovac doo, Hoteli City, Aleksandar lux, Aleksandar u Rafailovićima, zatim Czech trade, Čikom, Studio x, Gorska voda, Habitat, Sjekloća vina, Montepano, Arhimed, a za internet na Sajmu će se pobrinuti kompanija Telenor.

Veliki je broj i medijskih sponzora koji će podržati ovogodišnji Sajam-RTCG, Vijesti, Prva tv, RTV Atlas, TV 777 sa Lutrijom, Pink M, Nikšić TV, Pobjeda, Dan, ND Vijesti, Informer, Monitor, Dnevne novine, Ljepota i zdravlje, Gracija, MNE magazin, portal Vijesti, CDM, Analitika, Kolektiv, radio stanice D, DRS, Elmag radio, Radio 98, Radio Danilovgrad i Radio Korona.

Za vizuelni identitet sajma i ove godine je zadužena MAPA.

Organizatiori Sajma su Nova knjiga i Ministarstvo prosvjete, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Ministarstvo nauke i Delta city, u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com