Poreska uprava objavila Bijelu listu obveznika: Saznajte ko redovno podmiruje obaveze prema državi - Volim Podgoricu

Poreska uprava objavila Bijelu listu obveznika: Saznajte ko redovno podmiruje obaveze prema državi

Poreska uprava Crne Gore po 12. put objavjavila je Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

Kriterijumi na osnovu kojih je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmiravanja poreskih obaveza, kao i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja.

Kako je saopšteno, objavljivanje Bijele liste predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Poreskom upravom, koji će, uz ostale oblike saradnje, biti nastavljeni i u budućnosti, jer u ovom organu pozitivan tretman mogu imati samo uredni poreski obveznici koji redovno izmiruju obaveze, doprinoseći borbi protiv sive ekonomije, ostvarenju budžetskih prihoda, te unapređenju poslovnog i investicionog okruženja u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com