Simović: Odluka će biti na premijeru - Volim Podgoricu

Simović: Odluka će biti na premijeru

Premijeru Milu Đukanoviću stigle su dvije opozicione liste sa kandidatima za ministre u budućoj rekonstruisanoj vladi. S jedne strane su prijedlozi SDP, Demosa i URA-e, i SNP-a sa druge, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Milutin Simović.

Simović kaže da je to dokaz o tome gdje stanuje nepovjerenje.

“Ovom procesu je trebalo da prethodi proces sporazumijevanja među opozicionim i unutar samih opozicionih partija. Kako to, nakon tih mukotrpnih razgovora sa DPS-om, ispada da je problem među njima? Imamo dvije liste i pominjanje blokade procesa”, kaže on.

Dodaje da proces treba riješiti u duhu dijaloga i sporazuma. On, međutim, nije direktno odgovorio na pitanje da li Đukanović sada ima mogućnost da bira ministre s obje liste ili mora da se odluči samo za jednu.

“Odluka će biti na premijeru. To predviđaju ustavne nadležnosti kada predlaže rekonstrukciju vlade.U međuvremenu je poželjan dogovor samih opozicionih partija”, kaže Simović.

On je odbacio optužbe dijela opozicije da je sve ovo maslo DPS-a i jedne opozicione partije.

“Kada problem stanuje kod pojedinih opozicionih partija i u opozicionom bloku ponovo je kriva DPS. To više kod građana ne može da prođe”, zaključio je on.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com