PODGORICA: “Zagorički klan” sakrio puške sa prigušivačima na Gorici - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Zagorički klan” sakrio puške sa prigušivačima na Gorici

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti juče su u podnožju brda Gorica pronašli dobro sakriven arsenal naoružanja, za koji se vjeruje da pripada takozvanom zagoričkom klanu.

Službenici policije su, postupajući na osnovu operativnog podatka, juče oko 15 časova locirali olupinu starog automobila, na sjevernoj strani brda, a onda izvršili detaljan pregled.

Vikend novine saznaju da su tom prilikom pronađene dvije automatske puške, kalibra 7,62 mm, i devet okvira sa municijom, zatim hekler i dva prigušivača, kao još nekolikom pakovanja sa mecima. Naoružanje i municija bili su sakriveni ispod vozila i oblijepljeni selotejp trakom.

Nezvanično, oružje će biti upućeno na vještačenje, a policija ima čvrsta operativna saznanja koja ukazuju na sumnju čiji je aresenal. To je razlog zbog kojeg su juče, prema saznanjima VN, kod Osnovnog državnog tužilaštva inicirali naredbe za pretrese na više lokacija. Međutim, dežurni tužilac je to, kako tvrde sagovornici VN, odbio.

Inače, policija raspolaže operativnim podacima da su neke kriminalne grupacije koje borave ili djeluju na području Podgorice u sukobu, koji bi mogao da eskalira novim oružanim obračunima, poput nedavnih dešavanja u Kotoru, zbog čega su u stalnoj pripravnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com