Skupština u ponedjeljak o Sporazumu, novim ministrima, smjeni Krivokapića - Volim Podgoricu

Skupština u ponedjeljak o Sporazumu, novim ministrima, smjeni Krivokapića

Sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o predlogu zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore biće održana 9. maja, sa početkom u 12.00 sati.

Pored te tačke na dnevnom redu sjednice su predlog za razrješenje i izbor članova 40. Vlade Crne Gore, kao i predlog za razrješenje predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.

Premijer Milo Đukanović sinoć je parlamentu dostavio listu sa imenima opozicionih ministara koje su predložili SDP, Demos i URA, bez predloga za ministra poljoprivrede jer DPS nije moga da se dogovori sa SNP-om koji je tražio dva mjesta u Vladi.

Iz Vlade je sinoć saopšteno da je Đukanović dostavio predlog za razrješenje dva i izbor četiri člana 40. Vlade. Među predlozima za razrješenje nema ministra poljoprivrede Petra Ivanovića.

“Premijer Milo Đukanović je predložio razrješenje dr Radoja Žugića sa funkcije ministra finansija i Zorice Kovačević sa dužnosti ministra rada i socijalnog staranja i izbor u članove 40. Vlade: prof. dr Milenka Popovića, na dužnost potpredsjednika Vlade, Gorana Danilovića, na dužnost ministra unutrašnjih poslova, mr Raška Konjevića, na dužnost ministra finansija i Borisa Marića na dužnost ministra rada i socijalnog staranja” saopšteno je iz Vlade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com