OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI RECITATORI: Mina, Petar i Aleksa - Volim Podgoricu

OVO SU NAJBOLJI PODGORIČKI RECITATORI: Mina, Petar i Aleksa

Pobjednici takmičenja recitatora učenika osnovnih škola iz Podgorice i gradskih opština Golubovci i Tuzi su Mina Čejović, učenica OŠ „Sutjeska“, Petar Vlahović iz OŠ „Savo Pejanović“ i Aleksa Damjanović, učenik OŠ „Štampar Makarije“.

„Dječji savez” juče je, pod pokroviteljstvom Glavnog grada, organizovao takmičenje recitatora „Znanjem do zvijezda” u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović”. Ovogodišnji slogan manifestacije bio je „Radost djetinjstva”.

„Na ovogodišnjem takmičenju recitatora prijavilo se ukupno 26 osnovnih škola, od ukupno 30. A učestvovalo je  75 učenika”, istakla je organizatorka programskih aktivnosti „Dječjeg saveza” Dragica Dujović-Rašković.

Osnovci su se takmičili u tri grupe –  od prvog do trećeg razreda, od četvrtog do šestog i od sedmog do devetog razreda, a ocjenjivali su ih profesori maternjeg jezika i književnosti, pisci za djecu i dramski umjetnici.

RecitovanjeNagrade je uručila Nela Savković-Vukčević

U grupi recitatora, od prvog do trećeg razreda, pored prvoplasirane Mine Čejović, drugo mjesto osvojili su Danilo Leovac učenik OŠ „Oktoih“ i Ognjen Knežević, dok su treće mjesto dijelili Mateo Junčaj iz OŠ „Mahmut Lekić“ i Ksenija Bojić iz OŠ „Milorad Musa Burzan“.

Drugo mjesto u kategoriji đaka od četvrtog do šestog razreda osvojili su Hajdana Prelević iz OŠ „Branko Božović“ i Anđela Đuković iz OŠ „Radojica Perović“, dok je treće mjesto pripalo Lazaru Madžaroviću iz OŠ „Milan Vukotić“ i Teodori Đokaj iz OŠ „29. novembar“. Specijalnu nagradu osvojio je Vuk Čurović iz OŠ „Milorad Musa Burzan“.

U grupi osnovaca od sedmog do devetog razreda, drugo mjesto podijelili su Adnan Kujović iz Resursnog centra i Vuk Rakočević, dok je treće mjesto pripalo Iskri Kajošaj učenici OŠ „29. novembar“ i Ireni Ajković iz OŠ „Milan Vukotić“. Specijalnu nagradu osvojila je Mia Petrić iz OŠ „Branko Božović“.

RecitovanjePrvo mjesto osvojio je Aleksa Damjanović

Prvonagrađeni učenici su osvojili knjigu i sedmodnevni boravak u dječjem odmaralištu na Veruši, a nagrade za drugo i treće mjesto bile su knjige.

Priredbu je uljepšao hor „Zvjezdice”, učenici škole „Vasa Pavić”, plesne škole „Dream i „Alisa” i solisti  festivala „Naša radost”.

OCIJENI:

12345

0(0 glasova)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com