Početna » NOVOSTI » Društvo » OVOG LJETA MOŽETE OTIĆI NA GOLI OTOK: Hrana, spavanje i volontiranje

OVOG LJETA MOŽETE OTIĆI NA GOLI OTOK: Hrana, spavanje i volontiranje

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je sve zainteresovane građane volonterskog duha, starosti od 18 do 99 godina, da se prijave za volonterski kamp “Pejzaži sjećanja” namijenjen međunarodnim volonterima, koji će se održati na Golom otoku od 17. juna do 3. jula.

Volonteri će, kako je saopšteno, raditi na poslovima raščišćavanja terena i uređenja perivoja na Golom otoku, raščišćavanju pješačkih staza i puteva (rezanje suvišnog granja koje ometa prolaz, grabljanje staza i uklanjanje odrezanog i pograbljanog otpada), raščiščavanja okoline oko srušenih baraka, razvrstavanje i odvoz prirodnog i građevinskog materijala.

“Osim fizičkog posla, za volontere će biti organiziran niz edukativnih radionica iz oblasti suočavanja s prošlošću i društveno angažovane umjetnosti. Volonteri će učestvovati na trodnevnoj ljetnoj školi posvećenoj razmjeni iskustava i informacija o sjećanjima na političko nasilje za vrijeme socijalističkog i komunističkog režima. Za volontere će biti organizovane studijske posjete lokalitetima koji su od istorijskog značaja (bivši zatvor Goli Otok i koncentracioni logor Kampor), a učestvovaće i u nizu radionica i panela na temu istorije, umjetnosti i kulture sjećanja”, poručuju iz CGO.

Kampom će se ujedno promovisati aktivan angažman u lokalnoj zajednici, te kreirati okruženje za interkulturalno učenje i razvoj tolerancije i razumijevanja među različitim kulturama.

“Kamp se organizuje u okviru projekta “Lična lica otpora i suprostavljanja ugnjetavanju u 20.vijeku u Evropi”, koji vodi Centar za suočavanje sa prošlošću DOCUMENTA iz Zagreba, a za organizaciju kampa je zadužen Volontrski centar Zagreb. CGO je partner iz Crne Gore u ovom međunarodnom projektu koji je podržan kroz program Evropske unije Evropa za građane”, navodi se u saopštenju.

Detaljne informacije i aplikacionu formu za prijavu na kamp možete naći na ovom linku.

Check Also

Volonteri čistili obalu u Kotoru

NVO Naša akcija očistila je morsku obalu u Kotoru od rijeke Ljute do Dražinog Vrta, ...

Volonteri POMAŽU osobama starijim od 65 godina

Kupovina namirnica i plaćanje računa, pomoć pri spremanju hrane i održavanju higijene, ali i vrijeme ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *