Đukić pobjednik Otvorenog prvenstva Podgorice - Volim Podgoricu

Đukić pobjednik Otvorenog prvenstva Podgorice

Velemajstor Nikola Đukić pobjednik je VI Otvorenog prvenstva Podgorice u ubrzanom šahu koje tradicionalno, povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, od 2007. organizuje Centar za razvoj šaha “Dijagonale” pod pokroviteljstvom Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica

Organizatori su saopštili da je ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Podgorice okupilo 65 šahista iz zemlje i okruženja.

U veoma jakoj konkurenciji pobijedio je višestruki prvak Crne Gore, velemajstor Nikola Đukić iz Podgorice, sa osvojenih 7 poena iz 9 partija (BK.42 ½), koliko su imali i drugoplasirani FIDE majstor Srđan Benderać iz Trebinja (BK. 41) i trećeplasirani FIDE majstor Sulejman Suljović iz Novog Pazara (BK.39).

“O rezultatskoj neizvjesnosti na turniru govori podatak da je po nekoliko igrača imalo isti broj poena pa je plasman za većinu pozicija odredjivan uz pomoć dodatnih kriterijuma (Buholc koeficijenta)”, kazali su organizatori.

Tako se četiri igrača našlo i na diobi od 4 – 7 mjesta sa po 6,5 poena.

Četvrti je Aleksandar Tomić (BK. 40), peti internacionalni majstor Blažo Kalezić (BK.39 ½ ), šesti Božo Marić (BK. 37), sedmi internacionalni majstor Djordjije Kontić (BK.35).

Osmo mjesto zauzeo je FIDE majstor iz Tivta Dragan Popadić koji se uz više sreće u poslednjem kolu mogao plasirati i mnogo bolje.

Na takmičenju su nastupili i poznati crnogorski velemajstori i reprezentativci Dragiša Blagojević, Nebojša Nikčević i Milan Draško, koji su se plasirali ispod desetog mjesta, što, kako se ističe, svjedoči o snazi i kvalitetu takmičenja.

Najbolja šahistkinja na turniru je FIDE majstor Lidija Blagojević, najbolji igrač sa rejtingom do 2000 rejting poena Andrej Šuković, a najbolji mladi igrač do 18 godina starosti Danilo Tošić

“Takmičenje koje je trajalo preko pet sati, sa puno borbe i neizvjesnosti i velikim brojem učesnika, uspješno su sudili Goran Vukadinović, medjunarodni sudija iz Podgorice i Bojan Prijović, klupski sudija iz Nikšića, zahvaljujći između ostalog i korektnom i fer odnosu samih igrača”.saopštili su organizatori.

Nagradni fond turnira, kako su naveli, iznosio je 750 eura i raspodijeljen je na osam redovnih i tri specijalne nagrade.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com