GRADSKO POZORIŠTE: “Slasti slave” u Dodestu - Volim Podgoricu

GRADSKO POZORIŠTE: “Slasti slave” u Dodestu

Na večernjoj sceni Gradskog pozorišta Podgorica, u četvrtak 26. maja  sa početkom u 20 sati, u sali DODEST KICA-a „Budo Tomović“, biće izvedena predstava „Slasti slave“ po tekstu Pitera Quiltera u režiji Stefana Sablića.

Reditelj i kompozitor: Stefan Sablić

Kostimograf: Aleksandar Noshpel

Scenograf: Smiljka Šeparović

U predstavi igraju:

Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

O komadu „Slasti slave“

Komad „Slasti slave“ Petera Quiltera je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pjevačici na svijetu. Inteligentno duhovita i dirljiva muzička komedija koja je prvi put izvedena u Londonu na West End-u 2005. godine i bila nominovana za Theatregoers Award, kao i za prestižnu Lorens Olivier Nagradu kao najbolja nova komedija.

Komad osvjetljava ljupku korupciju kojom se Gospođa Džankins bavila, i čarobnu riječ mito koja otvara sva vrata. Publici se nudi komedija sa puno smijeha u kojoj ima prilike da vidi realnost kao apsurd, a onda i da prepozna da i mi sami živimo u realnosti apsurda.

Biografija pisca

Peter Quilter je engleski dramaturg čija su djela prevedena na 27 jezika i igrana u više od 40 zemalja na cijelom svijetu. Savremeni dramaturg koji je, svojim komadima u dobroj mjeri „osvježio“ scene na West End-u i Broadway-u. Svoju karijeru započeo je kao televizijski voditelj na BBC-u.

Njegovo prvo djelo je komad „Curtain up“nakon kojeg slijedi mjuzikl „Sveti Canterbury“ Oskara Vajlda koji je napravio ogroman uspjeh u Velikoj Britaniji. Njegov mjuzikl „Slavno“ imao je svjetsku premijeru 2005.godine u Duchess Theatru na West End-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com