“KRALJU” SKINUTA KRUNA! - Volim Podgoricu

“KRALJU” SKINUTA KRUNA!

U revanš meču polufinala play  off-a, koji se igrao u Podgorici, “Nikšić” je sa čak 2:6 savladao “Titograd” te skinuo krunu “kralju”.

KF “Titograd” neće igrati u finalu play off-a, jer je sinoć nakon iscrpnih, borbenih, pod tenzijom odigranih 40 minuta, izgubio borbu, sa KF “Nikšić”. Utakmica u dvorani “REX” u Kokotima, je počela u 17,00 časova, kada su na centar izašli igrači obije ekipe. Tok utakmice je bio identičan kao iz prvog meča u Nikšiću, pa čak i rezultat iz prvog poluvremena 1:3.

Rekli smo i u prethodnom izlaganju da što se tiče “Titograda”, da ako ne igraju Bojanović i Ćetković, onda se cijela ekipa muči i traga za sobom, tako je bilo juče, nije bio “psihički” u meču pomenuti dvojac, čak i Drašković kako jedan od iskusnijih je imao problema tokom cijelog meča da se “sastavi” sa loptom.

Cijela sala je mislila da će “Nikšić” posustati kao i u prvom meču, i da će se ovaj meč završiti 4:4, pa da ćemo gledati i produžetke, pa penale. No međutim, greške iz prvog meča, trener “Nikšićana” maestro sa klupe Veljko Tadić, nije ponovio. Sa početkom drugog poluvremena, Tošić i drugovi su krenuli opet, agresivnu igru, na ivici faula, ali sve sportski, fer i korektno. No i pored toga u drugom poluvremenu, prvi do gola stižu “domaćini” preko Marka Bajčetića, i u 28. minutu je 2:3 na semaforu.

Od 29. minuta i sve do 38. golovima iz kontri prvo Kovačevića, Peroševića i Vulanovića, “Nikšić” dolazi do nedostižne prednosti. Poslednja dva minuta “gosti” su igrali bez isklljučenog Alekse Bečanovića, koji je spriječio Nenada Vuksanovića, kapitena Titograda u izglednoj prilici za postizanje pogodka, pa mu je sudija Veljko Bošković pokazao direktan crveni karton. Iako je trener i igrač “Titograda” Zoran Milašević ušao poslednjih pet minuta, ta igra nije urodila plodom, istakao se izvanredni Borisav Ćirković i spasao nekoliko zicera. Na samom kraju u 38. minutu, Barović je vodio loptu, sapleo se i tražio prekršaj, sudije su ostale nijeme, kontru je istrčao Vulanović i pogodio za krajnji rezultat 2:6.

Ovo je bila utakmica koja je prije svega, bila korektna, muška, borbena, otvorena, i jedna i druga ekipa su išle na sve ili ništa, svega tri žuta kartona, jedno isključenje, pa ostaje žal svih ljubitelja futsala, što ovaj meč nije bio finale svih finala, jer su zaslužili i jedni i drugi.

Iako nemaju novinari običaj da pominju “ljude u crnom”, koji su tu prisutni na svakom sportskom događaju, ja ću kao potpisnik redova, pomenuti sudijski dvojac Veljko Bošković iz Bijelog Polja i Matija Milačić iz Podgorice, su svoj posao u oba meča odradili izvanredno, a pogotovo u revanšu, jer nije bilo ni malo lako. Specijalno u odnosu na publiku, koja u pojedinim momentima u drugom meču, nije bila korektna.

No to je sport, jedan mora ići dalje, jedan mora biti pobjednik, a sinoć smo imali dva pobjednika ipak. Pobjednik u utakmici i korektnosti je “Nikšić”, pobjednik sportske i fer borbe je “Titograd”, a ukupni pobjednik je futsal Crne Gore. Ostaje da vidimo za iduću sezonu, koga “otpušta Titograd”, a koga će “udomiti”, jer kako sada stvari stoje, “remont” je neizbježan.

Pružena ruka protivniku je najbolji dokaz, da je i “Titogradu” bilo jasno, da su u ovom dvomeču, bolji bili momci iz Nikšića grada.

U FINALU PLAY OFF-a igraće danilovgradska “Vojska Crne Gore” i “Nikšić”, a prvi domaćin je “Vojska”.

“TITOGRAD” – “NIKŠIČ” 2:6 (1:3), dvorana: “REX” – Kokoti, gledalaca: 200, sudije: Veljko Bošković, Matija Milačić

KF “”Titograd”: Despotović, Drašković, Ćetković, Bojanović, Barović, Raičević, Vuksanović, Milašević, Bajčetić M, Bajčetić I, Miličić, Mijović.

KF “Nikšić”: Ćirković, Vulanović, Kandić, Bošković, Perošević, Krunić, Mašulović, Krivokapić, Tošić, Kovačević, Bečanović.

1:0 – Drašković 5’ , 1:1 – Tošić 6’ , 1:2 – Bošković 11’ , 1:3 -Kandić 13’ , 2:3 – Bajčetić 28’ , 2:4 – Kovačević 29’ , 2:5 – Perošević 34’ , 2:6 – Vulanović 38’ ,

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com