PODGORICA: Učenici će od sada obroke dobijati u školi - Volim Podgoricu

PODGORICA: Učenici će od sada obroke dobijati u školi

Praksa dobijanja obroka u školama vraća se od školske 2016/17. godine, ali za sada jedino u Podgorici.

Hrana za podgoričke učenike biće pripremana u Đačkoj kuhinji Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, koju će danas svečano otvoritiministar prosvjete Predrag Bošković.

Za sada nije poznato da li će roditeji plaćati obroke ili ne, te da li će ukoliko se budu naplaćivali djeci iz socijalno ugroženih porodica biti obezbijeđeni besplatno.

Iz Udruženja roditelji, pozdravili su ideju o ponovnom otvaranju školske kuhinje u Trgovinskoj školi.

“To je odlična ideja. Bilo je vrijeme da se povede računa o kvalitetu hrane koju su djeca konzumirala dok su boravila u školi. Uglavnom su jeli razne kiflice i peciva sumnjivog porijekla i pili gazirane sokove koji su štetni za njihovo zdravlje, zbog čega smo prošle godine i pisali Institutu za javno zdravlje da obiđu škole i vide šta djeca jedu dok borave u njima”, kazala je DN predsjednica Udruženja Kristina Mihajlović.

Kad školska kuhinja bude proradila, očekuje da će djeca u školama jesti kvalitetnije obroke.

“Očekujemo i da obroci budu spremljeni u skladu sa smjernicama Instituta za javno zdravlje, naročito onim koje se odnose na količinu soli i vjerujemo da će tako biti”, kazala je ona.

Kad sve profunkcioniše, kako je kazala Mihailović, znaće se da li će se ti obroci plaćati i koliko ili ne, a u slučaju da se budu plaćali, Udruženje već sprema prijedlog da se djeci iz socijalno ugroženih porodica obezbijede besplatni ili obroci po sniženoj cijeni.

(Dnevne novine) 

2 komentara

  1. Helpful Blog! We appeared to be just discussing there are lots screwy outcomes at the issue you now purely changed my very own belief. Thank you really significantly a perfect write-up

  2. If this movie was a video game it would have actually been sweet, in fact the whole movie felt like the creators of this movie just played a whole bunch of video games with alien invasion and decided to make a movie of it by combining some aspects of those games.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com