Žabljačanina častili 50 eura jer je vratio torbu - Volim Podgoricu

Žabljačanina častili 50 eura jer je vratio torbu

Riskantno mimoilaženje sa dvojicom motociklista, na izlazu iz Žabljaka prema Pljevljima, u subotu prije podne prošlo je bez posljedica po Dragana Vukićevića, inkasanta u Komunalnom preduzeću, ali i po nepoznate motocikliste koji su, po njegovim riječima, prešli na traku kojom se kretao.

Po njih, srećno i zato što tom prilikom nijesu ostali bez velike sume novca upravo zahvaljujući Vukićeviću koji je dokazao da je poštenje iznad svega i da ga afekt koji je nastupio zbog incidenta u saobraćaju nije ni jednog trenutka pokolebao da učini ono što je dužnost svakog moralnog čovjeka.

“Završivši porodične obaveze u Žabljaku krenuo sam nazad, kući u Njegovuđu. U trenutku nimalo prijatnog mimoilaženja sa motoristima, u djeliću sekunde u retrovizoru sam primijetio da je jednom od njih sa motocikla pala torbica dok su oni nastavili sa oštrom vožnjom prema centru”, pričao je Vukićević.

Tvrdi da je našao “oveću torbicu”, koju nije ni pokušavao otvoriti, već mu je cilj bio da je preda u policiju, bez obzira šta se u njoj nalazi.

“Već sam u centru grada davao žmigavac kako bih nastavio put prema policiji ali primijetih dva čovjeka pored zaustavljenih motocikala. Vidno nervozni sjeli su na svoje dvotočkaše i krenuli prema Pljevljima. Istovremeno sam promijenio plan pa umjesto u policiju krenuh za njima. Dileme nije bilo da je to njihova torba, vidjevši ih da stojeći upravljaju motorima i razgledaju oko puta”, kazao je Vukićević “Vijestima”.

Pratio ih je, tvrdi, sve do parkinga hotela „Enigma“ gdje su stali i pridružili se grupi od oko 15 motociklista. Na tom mjestu im je Vukićević predao torbicu, u kojoj je, na njegovo iznenađenje, bila velika svota novca.

“Tek kad je otvorio torbu vidjeh mnogo papirnih novčanica. Čak i onih najvećih ljubičastih eura, i drugih papirnih u najvećim apoenima. Ali vidjeh i znak olakšanja kod čovjeka i vjerovatno zahvalnost na meni nepoznatom jeziku. Sve se završilo u imperativnoj gestikulaciji sa 50 eura, koliko me taj čovjek častio”, ispričao je Vukićević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com