Ministarstvo odbrane: Helihopter ispravan, piloti iskusni - Volim Podgoricu

Ministarstvo odbrane: Helihopter ispravan, piloti iskusni

Helikopter Gazela koji je pao danas u Podgorici je bio ispravan, tvrdi načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić.

“Remont ovakvih gazela se vrši na 12 godina. Ova gazela je prozivedena 1991. godine i posljednji pregled je izvršen 28. 05. 2012. godine. Njen ukupni nalet je 840 sati”, kazao je Samardžić na konferenciji za medije u Ministarstvu odbrane.

“Helikopter je prije leta bio u dobrom stanju. Ipak, ovakve nesreće se dešavaju”, rekao je on.

Komandant Vazduhoplovstva Živko Pejović kazao je da su oba povrijeđena vojnika Namik Arifović i Miroljub Antanasijević piloti prve kategorije stručne osposobljenosti.

“Pukovnik Namik Arifović je pilot od 1992. godine. Ima 1.800 sati naleta i najviša stručna zvanja. Potpukovnik Antanasijević je pilot od 1992. godine i ima 1.200 sati naleta. Prema planu leta, helikopterom je trebalo da upravlja Antanasijević”, rekao je njihov komandant.

S obzirom na to da je helikopter bio ispravan, a piloti iskusni, komisija će da utvrdi uzrok nesreće. Slučajem se bavi i tužilaštvo.

“Do daljnjeg, vojni helikopteri će biti prizemljeni”, kazao je Samardžić.

Na pitanje novinara je li tačno da naša Vojska nema nijednu ispravnu gazelu, komandant Vazduhoplovstva kaže:

“Tračeva ima, a uvijek će ih i biti”, kazao je Pejović.

“Izražavam dubuko žaljenje zbog incidenta koji se desio. Nadamo se da će se brzo oporaviti i opet vinuti iznad neba Crne Gore”, nada se Samardžić.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com