Nakon četiri godine Ritam nereda ponovo na Lake Festu - Volim Podgoricu

Nakon četiri godine Ritam nereda ponovo na Lake Festu

Nezaboravni nastup novosadske punk grupe “Ritam nereda” na Lake Festu 2012. godine još se prepričava. Ljubitelji glasne, brze, čvrste i energične svirke sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom, uživaće i ove godine na Krupcu u nastupu najpopularnijeg punk benda u regionu, a i šire.

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine. Kolekciju legendarnih pjesama kao što su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sjećanja”, “Heroj” i mnoge druge, publika sa njima pjeva u jednom glasu.

Svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 29 godina karijere bend je uvijek imao veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući rijedak primjer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.

Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henry Rollins (Rollins band) i Bill Gould (Faith No More), koji su poslije slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa bendom. Ritam Nereda bilježi i nastupe sa takvim veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead i Red Hot Chili Peppers. Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja. Hitovi kao što su “Put beznađa”, “San”, “Boje se”, “10 godina” i “Crno je sve” su samo neke od pjesama koje su obilježile karijeru ovog benda.

Posljednji studijski album “To nisi ti” izašao je 2015. godine za izdavačku kuću Nocturne Media.

Na ovogodišnjem festivalu  potvrđeno je učešće i nikšićkog punk sastava Punkreas.

Punkreas  je oformljen 2003. godine u Nikšiću i od samog starta bazirao se na autorskom radu. Bend je najveći dio svog postojanja proveo u sastavu: Dabo-glas, Pero-bas, Bula-gitara i Đole-bubanj. Pored svirki u crnogorskim gradovima, Punkreas nastupa na raznim festivalima u regionu. Prvi album “Glavom kroz zid” izlazi u januaru 2009. godine, a sljedeće godine izlazi singl “Sistem nas laže”. Krajem 2011. godine dolazi do promjena. Pero napušta bend i na bass gitari ga zamjenjuje Bojica. U ovom sastavu bend radi i dan danas. Punkreas je svirao u svim zemljama bivše Jugoslavije i to po više puta. 2014 godine izlazi album “Majmunska posla”. Punkreas je 2015. dijelio binu sa legendarnim elektro sastavom The Prodigy. Bend je snimio i tri spota za pjesme “Adios Amigos”, “Ulična poezija” i ” Drakula”.

Trenutno snimaju novi materijal koji će izaći uskoro.

Za sada potvrđeni izvođači na festivalu su Manu Chao La Ventura, Rambo Amadeus & Five Winetous – Sextet, Bajaga I instruktori, Kerber, Yu grupa, TBF i Sivilo.

Šesto izdanje Lake Festa će trajati četiri dana i održaće se od 11. do 14.  avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću.

Cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10 eura za jedno veče i 25 eura za četiri večeri.

Prvi dan festivala posvećen je Desetogodišnjici obnove crnogorske nezavisnosti i ulaz je besplatan za sve posjetioce festivala.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com