Budimo humani: Pomozimo Srđanu iz Podgorice da stane na noge! - Volim Podgoricu

Budimo humani: Pomozimo Srđanu iz Podgorice da stane na noge!

Mira Ćirković iz Podgorice, ponovo je apelovala na sve ljude dobre volje da pomognu njenom sinu Srđanu Roćenoviću (30), koji je nakon operacije u Kliničkom centru Crne Gore, od 18. oktobra 2015. godine, ostao vezan za postelju.

Kako objašnjava njegova majka, Srđanu su prvo u KCCG ustanovili fisuru analnog dijela debelog crijeva,  a zatim tokom operacije, prekinuli svinter. Od tada, on je vezan za krevet.

„Od tada je vezan za krevet i trpi jake bolove, a zbog dugotrajnog ležanja, došlo je do deformiteta i pojave diskusa u vratnom i donjem dijelu kičme, te problema sa ekstremitetima. Vratni dio kičme je operisan sredinom aprila u Kliničkom centru Srbije i ugrađeni su implantati, a na kontrolu prije nedelju dana, vodila sam ga o svom trošku, jer KCCG nijesu htjeli da nam daju uput za Beograd“, kazala je Mira Ćirković za Dnevne novine.

Ono što sada čeka Srđana je rehabilitacija u Institutu Igalo, nakon čega mora ponovo otići na kontrolu neurologu u Kliničkom centru Srbije i digestivnom hirurgu, a sve to kako bi riješio svoj prvobitni problem. Njegova majka Mira kaže da za Igalo putuju u utorak, a da nakon toga ne zna šta da radi, jer je ističe nemoćna.

„Digestivni hirurg traži da prije operacije uradimo defekografiju i tranzitno vrijeme kroz kolon, koji se ne radi u Crnoj Gori, a koji u privatnoj klinici na Zvezdari koštaju oko 700 eura“, objašnjava Mira Ćirković.

Ukoliko ste u mogućnosti, novac možete uplatiti na račun Hipotekarne banke 520031000000130251. Broj telefona Mire Ćirković je 067/180 066

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com