Znate li ko je u Crnoj Gori BRŽI od Google-a? Da, moguće je! - Volim Podgoricu

Znate li ko je u Crnoj Gori BRŽI od Google-a? Da, moguće je!

Kompanija Google najavila je danas da će unaprijediti kvalitet Google Mapa u Crnoj Gori i otpočeti sa prikupljanjem fotografija za svoj popularni Street View servis. 

Mođutim, Google je ovoga puta u kašnjenju, jer ovaj servis već postoji u Crnoj Gori, a kreirala je kompanija M:tel na svojoj besplatnoj aplikaciji Montenegro talking.

Iz kompanije Google je saopšteno da će od 23. juna, njihovi automobili početi sa vožnjama i snimanjem panoramskih fotografija pod uglom od 360° u Podgorici i drugim mjestima, kao što su istorijska mjesta i turistički atraktivne lokacije na primorju.

Street View je vrlo popularan servis na Google Mapama, prvi put predstavljen 2007. godine, i dostupan je u 76 zemalja svijeta. On omogućava korisnicima da virtuelno istraže lokalitete i prošetaju njima zahvaljujući panoramskim fotografijama napravljenim na nivou ulica.

Planiramo da počnemo sa vožnjama po Podgorici, a nedugo zatim i sa snimanjem drugih gradova i mjesta, sa posebnim fokusom na južni dio Crne Gore i primorske lokalitete od Herceg Novog preko Kotora, Dobrote, Budve, Sutomora, Bara i Ulcinja. Planiramo da pokrijemo što veći dio putne mreže u narednih nekoliko mjeseci. Plan vožnji uveliko zavisi od faktora čija kontrola nije u našoj moći, kao što su vremenski uslovi, zatvaranje saobraćajnica i slično“, naveli su iz kompanije Google.

Besplatna aplikacija „Montenegro Talking“ na jednostavan, brz, edukativan i zabavan način, korisnike vodi na mnogo najznačajnijih turističkih lokacija Crne Gore i donosi potpuno novu percepciju ponude, njenih gradova, istorijskih i kulturnih znamenitosti. U ponudi ove aplikacije i adresar većine turističkih objekata, hotela, restorana, kafića, klubova, a prevedena je i na engleski i ruski jezik.

Posao snimanja ulica, koji Google najavljuje, već je uradio M:tel i Street View možete naći na aplikaciji Montenego talking.

montenegrotalking

Osim popularnog servisa Street View, Montenegro talking nudi dodatne sadržaje, pa recimo, tiristi koji posjete Crnu Goru, ali i crnogorski građani, ljubitelji fotografije imaju mogućnost učešća u konkursu “Mtel Postcard”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com