Čanović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a - Volim Podgoricu

Čanović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Miodrag Čanović imenovan je danas za predsjednika Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema Podgorica CEDIS.

Konstitutivna sjednica borda direktora CEDIS

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore, na prvoj konstitutivnoj sjednici Odbora za izvršnog direktora odabran je Zoran Đukanović, a za sekretara kompanije Magdalena Vukčević.

Sjednici je prethodila jučerašnja sjednica Odbora direktora EPCG na kojoj je, u ime osnivača, imenovano pet članova odbora CEDIS-a.

Po predlogu Vlade Crne Gore imenovani su Zoran Đukanović, Snežana Šljukić i Miodrag Čanović. Za članove Odbora, po predlogu strateškog partnera kompanije A2A, imenovani su Aleksandar Mitrović i Đorđo Kasaloti.

U skladu sa Zakonom o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore (Lex Specialis) člana ovog Odbora je i Dejan Mijović.

Podsjećamo, Skupština akcionara EPCG je 23. juna donijela  odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Crnogorski elektrodistributivni sistem” Podgorica.

Osnivač Društva je Elektroprivreda Crne Gore, koja ima 100 procentno vlasništvo. Društvo će u okviru jedinstvenog elektroenergetskog sistema Crne Gore obavljati djelatnost distribucije električne energije.

CEDIS je, izdvajanjem iz EPCG, ujedno postao jedna od najvećih kompanija u Crnoj Gori sa preko 1.300 radnika.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com