SD dobio poslanički klub, ali samo onlajn - Volim Podgoricu

SD dobio poslanički klub, ali samo onlajn

Na zvaničnom sajtu Skupštine juče se u dijelu gje su pobrojani poslanički klubovi u parlamentu pojavio i posebni klub poslanika koji čine tri predstavnika Socijaldemokrata iako im još uvijek nije zvanično odobreno da formiraju klub.

Na sajtu se pojavila informacija da posebni klub poslanika čine Damir Šehović, Mićo Orlandić i Mubera Kurpejović, a Šehović je naveden kao šef tog kluba.

Iz kabineta predsjednika parlamenta Darka Pajovića, “Vijestima” je juče rečeno da je u pitanju “nenamjerna greška službe koja održava sajt”. Iz Pajovićevog kabineta su kazali i da je ta informacija uklonjena sa sajta.

Iako su juče na sajtu Šehović i Orlandić bili upisani u posebni klub poslanika, njihova imena nisu uklonjena sa spiska kluba samostalnih poslanika, tako da je po toj evidenciji na sajtu crnogorski parlamenta juče brojao 83 umjesto 81 poslanika koliko ima.

Izvor “Vijesti” sa kolegijuma predsjednika Skupštine rekao je da se na kolegijumu u srijedu nije razgovaralo o formiranju kluba  SD -a, već da je Pajović samo konstatovao da je stigla inicijativa za formiranje kluba, ali da nema vremena da se o tome raspravlja.

Predstavnici  SD -a uputili su inicijativu za formiranje kluba iako ranije poslanici Demosa, kao i Demokrata nisu dobili odobrenje da formiraju klub iako su brojčano ispunjavali uslove iz Poslovnika Skupštine. Kolegijum je u tim slučajevima odlučio da Demos i Demokrate ne mogu formirati posebne poslaničke klubove jer njihove partije nisu učestvovale na izborima.

Ni Socijaldemokrate Ivana Brajovića nisu učestvovale na izborima, već su nastale rascjepom u SDP-u.

U parlamentu se odnedavno na vratima prostorija koje je ranije koristila Pozitivna nalazi pločica sa oznakom “posebni klub poslanika”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com