DRAMA NA MORU: Čamac se prevrnuo, Baranin spasao dječaka (5) i locirao ostale! - Volim Podgoricu

DRAMA NA MORU: Čamac se prevrnuo, Baranin spasao dječaka (5) i locirao ostale!

Prevrtanje čamca sa sedam osoba u toku današnjeg nevremena, zahvaljujući Božu Sariću i njegovom sinu Matiji, imalo je srećan kraj za petogodišnjeg dječaka iz Bara U.V. – piše portal Barinfo.

Negdje poslije 15 sati, na jednu milju od Maljevika ka otvorenom moru prevrnuo se čamac sa sedmoro ljudi, među kojima je bio i sin vlasnika, dječak U.V. koji ne zna da pliva.

OLUJA U CRNOJ GORI: Potonuo GLISER, 6 putnika 2 sata bilo u moru! (VIDEO)
Vraćajući se gliserom sa Kraljičine plaže, Božo Sarić je uočio potapanje čamca i ljude koji su tražili pomoć. Okrenuo je svoje plovilo i pokušao da im se približi, ali zbog velikih talasa to nije bilo izvodljivo. Ipak, uspio je najvažnije – primakao se petogodišnjem dječaku i uz pomoć sina uspio nekako da ga izvuče na gliser. Ostalih šest nevoljnika, među kojima su bili i dječakovi roditelji, ostalo je da pluta u moru sa pojasevima za spašavanje, držeći se za ostatke svog čamca.

Božo je iz kabine pozvao Centar za vanrednu situaciju, prenio tačnu lokaciju gdje se nalaze ljudi kojima treba pomoć, i sa dječakom krenuo kući, da ga zbrine.

Srećom, priča je imala sretan kraj, jer su dječakove roditelje, i ostala četiri člana posade prevrnutog čamca spasili pripadnici Službe traganja i spasavanja Uprave pomorske sigurnosti. Promrzli, ali ne i životno ugroženi, ponovo su se našli sa sinom nekih tri sata kasnije, u kući Sarića.

I u Čanju je bilo dramatično, javlja Barinfo.

Neverin koji je Kraljičinu i plažu u Čanju zahvatio danas oko 15 časova nosio je plažni mobilijar i velike količine pijeska, i izazvao metež među turistima. No, na pučini je bilo još teže.

Panika je, zbog neiskustva i bojazni da im niko neće priteći u pomoć, uhvatila tri mladića, koji su se, ne očekujući nevrijeme, sa Kraljičine plaže na pedalinama otisnuli dalje od obale.

Na sreću, Željko Brežanin i njegov brat Miloš su brodom “Sirena” požrtvovanom akcijom uspjeli da im pomognu. U akciju spašavanja kupača sa Kraljičine plaže uključili su se potom Branko Markičić brodom “Ajkula” i Savo Lazarević brodom “Stela”, te Igor Vujović i Balša Zajović na skuterima,  i brzo odagnali paniku. Poslije sat vremena, nevrijeme se stišalo. Na svu sreću, žrtava nije bilo.

O vremenskoj situaciji danas u Čanju možda najbolje govori naslovna slika, usnimljena popodne.

Današnje nevrijeme iznenadilo je sve u Crnoj Gori, a naročito kupače koji su spas od nesnosnih vrućina potražili na plažama.

HAOS NA BEČIĆKOJ PLAŽI: Vjetar nosio konstrukcije, ležaljke, suncobrane, kupači bježali u panici!

U PODGORICI padao grad veličine ORAHA (FOTO/VIDEO)

 

2 komentara

  1. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks, I’ll try and check back more often. How frequently do you update your web site?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com