JAGUAR CRNOM GOROM: Pogledajte gdje je sve stigao! (FOTO) - Volim Podgoricu

JAGUAR CRNOM GOROM: Pogledajte gdje je sve stigao! (FOTO)

Vjerovatno najčuveniji automobilski magazin na svijetu, britanski Top Gear, bio je u posjeti Crnoj Gori gdje je održana svjetska promocija Jaguara F-Pace, o čemu smo već veliki broj puta i pisali.

Ovaj put nemamo namjeru previše da pišemo o prvom krosoveru britanskog brenda, već da se osvrnemo na dio teksta o Crnoj Gori (možda i veći dio originalnog teksta i jeste o Crnoj Gori) kojom je autor (Jack Rix) blago rečeno oduševljen.

3carouselfpacemay2016.jpg

Prvo što je autor primijetio je zemlja nevjerovatne ljepote (a prošao je cijeli svijet) koju je uporedio sa Mordorom (zemlja iz Tolkinove Družine Prstena), ali sa ljepšim plažama. Primijetio je Rix, sa druge strane, čudan hobi Crnogoraca da bacaju smeće iz auta, namrgođene i markantne muškarce, ali i žene za koje kaže da svaka izgleda kao da konkuriše za Mis Svijeta.

4carouselfpacemay2016.jpg

Što se puteva tiče, za novinare Top Geara, većina ruralnih puteva su veoma izazovni za vožnju (a pojedini mogu biti i pogubni za neke djelove automobila). „Ako Novi Zeland ima 22 ovce na jednog stanovnika, onda je u Crnoj Gori makar takav odnos „lakat“ krivina na stanovnika“, kaže Rix.

5carouselfpacemay2016.jpg

Ekipa je provela čak tri dana u ovom druženju, a Crnu Goru su obišli uzduž i poprijeko. Fotograf ekipe je bukvalno molio da se izađe iz automobila posije skoro svake krivine kako bi fotografisao, naročito kada ih je put odveo ka kanjonu Tare.

7carouselfpacemay2016.jpg

Autor je tekst završio riječima: „Možda je i najbitnije to da F-Pace izgleda fantastično, kao da je dizajniran sa velikom dozom ljubavi. Ko ne voli kada nešto tako dobro izgleda? Da, to me podsjeti, selim se u Crnu Goru.“

Kompletan tekst možete pronaći na ovoj adresi.

5inlinesfpacemay2016.jpg

6inlinesfpacemay2016.jpg

(cgauto.me)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com