Sjutra dodjela Trinaestojulskih nagrada - Volim Podgoricu

Sjutra dodjela Trinaestojulskih nagrada

Trinaestojulske nagrade, najveće nacionalno priznanje Crne Gore, uručiće sjutra laureatima predsjednik Skupštine Darko Pajović.

Veljko Bulajić dobio je nagradu za životno djelo, a godišnja priznanja pripala su Igoru Đuroviću, Miloradu Popoviću i Miladinu Šobiću. Odluku je donio Žiri, čiji je predsjednik bio Gojko Kastratović, i članovi Ilija Vujošević, Igor Lakić, Miomir Vojinović i Asim Dizdarević.

Trinaestojulska nagrada za životno djelo se dodjeljuje istaknutom naučnom radniku ili umjetniku koji je stvojim stavralaštvom obilježio vrijeme u kojem je djelovao, čiji je stvaralaćki put zaokružen i čije djelo predstavlja trajno dobro Crne Gore.

Trinaestojulska nagrada za 2016. godinu dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi ili pravnom licu, koji ima sjedište na teritoriji Crne Gore za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva u prethodne dvije godine, koji su od izuzetnog značaja za državu.

(Rtcg)

1 komentar

  1. I have fun with, result in I discovered exactly what I used to be looking for. You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com