POTVRĐENO HAPŠENJE ZINDOVIĆA: Evo šta su mu sve pronašli u stanu u Beogradu - Volim Podgoricu

POTVRĐENO HAPŠENJE ZINDOVIĆA: Evo šta su mu sve pronašli u stanu u Beogradu

Nakon višemjesečne i intenzivne operativne saradnje Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Crne Gore i nadležnih policijskih službi Srbije, osuđenom ubici, Pljevljaku Jovici Zindoviću juče su u jednom ugostiteljskom objektu na Novom Beogradu stavljene lisice na ruke, o čemu su Dnevne novine već izvijestile.
“Nakon hapšenja policija je pretresla stan u kojem je boravio Jovica Zindović i tom prilikom u stanu su pronađeni: falsifikovana dokumenta na drugo ime sa fotografijom Jovice Zindovića; jedna automatska puška; hekler sa prigušivačem; tri pištolja; pet pancira; novac u iznosu 82.000 eura i 500 grama upakovane praškaste materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi kokain”, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare Tamara Popović, savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije.

Ona je kazala da je identitet Jovice Zindovića zvanično danas potvrdila srpska policija.

Zindović je 7. oktobra 2015. godine, prilikom posjete odobrene od strane ZIKS-a, pobjegao iz porodične kuće u Mojkovcu.

NCB Interpol Podgorica je istog dana raspisao međunarodnu potjernicu za Zindovićem, radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 15 godina i tri mjeseca na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju, zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Odmah nakon bjekstva, službenici Sektora kriminalističke policije su preduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska i lišenja slobode odbjeglog Jovice Zindovića, a budući da su saznanja ukazivala na to da je njegovo bjekstvo bilo planirano i organizovano, te da je bjegunac ilegalnim putem napustio Crnu Goru, za njim je raspisana međunarodna potjernica. Višemjesečnim aktivnostima preduzimanim kroz istragu u vezi ciljane potrage za Zindovićem, kodnog naziva “Pandora“, razmjenjivane su informacije i ostvarena je kontinuirana međunarodna policijska saradnja crnogorske policije sa kriminalističkim službama Srbije”, kazala je Popović.

Kontinuirana saradnja ostvarena je i sa Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju.

“Preduzimanje daljih radnji u kriminalističkoj obradi je u toku”, poručila je Popović.

Zindović je bježao od policije više od devet mjeseci, a zbog njegovog nestanka u međuvremenu su krivično odgovarali direktor bjelopoljskog zatvora Goran Šćekić i službenici Duško Tomić, Safet Dizdarević i Sead Alić.

Zindović je, inače, bio na izdržavanju petnaestogodišnje kazne zatvora zbog ubistva Luke Popovića kada mu je omogućena posjeta bolesnoj majci, koju je iskoristio za bjekstvo.

Zbog sumnje da su mu omogućili bjekstvo, uhapšeni su načelnik zatvora Bijelo Polje Goran Šćekić, šef sprovodničke službe Safet Dizdarević i sprovodnici Duško Tomić i Sead Alić. Većina njih je pravosnažno osuđena dok je Tomiću koji je uslovno osuđen prvostepenom presudom, nedavno počelo suđenje iznova.

Ostalim Tomićevim kolegama neće se ponovo suditi, ali su njima preinačene kazne. Tako je bivšem načelniku zatvora u Bijelom Polju Goranu Šćekiću uslovnu presudu preinačio na pola godine zatvora, Safetu Dizdareviću na godinu i Seadu Aliću na osam mjeseci zatvora.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com