24 amerićka državna tužioca spremaju TUŽBU Bajdenu zbog OBAVEZNE VAKCINACIJE - Volim Podgoricu

24 amerićka državna tužioca spremaju TUŽBU Bajdenu zbog OBAVEZNE VAKCINACIJE

Američki republikanski državni tužioci, njih 24, poslali su pismo predsjedniku Džou Bajdenu prijeteći mu tužbom zbog njegovog zahtjeva da zaposleni u javnim preduzećima sa 100 ili više radnika budu vakcinisani protiv kovida 19 ili da rade nedjeljno testiranje.

Tužioci, predvođeni generalnim tužiocem Južne Karoline Alanom Vilsonom, naveli su da je zahtjev “katastrofalan i kontraproduktivan”. Smatraju da bi “izazvao dodatni skepticizam” u vezi sa vakcinama i naveo neke Amerikance da napuste tržište rada, uključujući i zdravstvene radnike.

Pismo su takođe potpisali državni tužioci u Alabami, Aljasci, Arizoni, Arkanzasu, Floridi, DŽordžiji, Indijani, Kanzasu, Kentakiju, Luizijani, Misisipiju, Misuriju, Montani, Nebraski, NJu Hempširu, Severnoj Dakoti, Ohaju, Oklahomi, Južnoj Dakoti , Teksas, Juta, Zapadna Virdžinija i Vajoming.

Pismo je poslato na predsjedničku adresu nakon što je državni tužilac Arizone Mark Brnović u utorak uložio pravno osporavanje saveznog zahtjeva, smatrajući da krši lične slobode, prenosi “Ju-Es-Ej tudej”.

Prema Bajdenovoj uredbi, zaposleni u državnim službama moraju da budu vakcinisani ili da se nedjeljno testiraju na kovid 19. Ovom uredbom su obuhvaćeni poslodavci sa 100 ili više zaposlenih, a oni poslodavci koji to ne budu poštovali mogli bi se suočiti sa kaznom od 14.000 dolara po prijavi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com