Marija je sasvim NEOBIČNA MISICA, kad je sretnu svi joj se SMIJEŠE (FOTO) - Volim Podgoricu

Marija je sasvim NEOBIČNA MISICA, kad je sretnu svi joj se SMIJEŠE (FOTO)

Beograđanka Marija Jokić (22) odlučila je da uđe u svijet pin up-a, pa je tako postala jedna od prvih modela u Srbiji koja se oblači kao i dive pedesetih i šestdesetih godina.

– Oduvijek me je privlačila estetika sredine prošlog vijeka. Strukirane haljine, duboke pantalone, elegantne frizure, muzika i, naravno, igranke. Može se reći da sam oduvijek govorila i smatrala kako sam rođena u pogrešno vrijeme. Od mojih baka sam naslijedila prve vintidž haljine i tu uvidjela kako mi ta moda više leži nego ova koja se danas prodaje. Uz takve odjevne kombinacije, frizura i šminka moraju da isprate tu estetiku. Pošto sam se očigledno izdvajala u masi, jedan fotograf sa fakulteta me je pitao prošlog ljeta da li bih se fotografisala u pin-up fazonu – započinje studentkinja grafičkog dizajna priču za “24 sata”.

Iako je tek prije godinu dana počela da se bavi ovom vrstom modelinga, Marija ima već nekoliko uspješnih takmičenja iza sebe. Pobijedila je na prvom takmičenju za Miss Pin-up koje je održano u Novom Sadu, što joj je omogućilo i da predstavlja Srbiju na prvom Queen Pin-up takmičenju u Ljubljani gdje je osvojila drugo mjesto, a proglašena je i za Miss stila 2016. godine. Kako Marija kaže, to joj je i bila zvanično karta za ozbiljniji ulazak u pin up svijet.

Ko god da je sretne na ulici podijeli joj osmijeh, a neki čak skupe hrabrost i priđu.

– Osmjesi starijih su mi ipak najdraži, jer oni prepoznaju to u pravom svetlu, ipak su oni ti koji su stvarno živjeli tada pa ih time podsjetim na njihovu mladost – objašnjava Beograđanka.

  • Marija JokićMarija Jokić
  • Marija JokićMarija JokićMarija Jokić

– Svaka djevojka ima svoj stil kako tada, tako i danas. Volim sebe da nazivam modernom pin up djevojkom. Današnju modu i stil života kombinujem sa tom nekadašnjom, a na taj način ipak pravim nešto novo. Osnovno pravilo pin-up modela jeste ljubav prema sebi. Svaki model mora voljeti sebe i svoje tijelo u potpunosti, prihvatiti svoje obline, mane i sve to pretočiti u jednu veliku vrlinu koja se zove samopouzdanje – ističe ona i dodaje da su pin-up djevojke s razlogom smatrane seks simbolima.

Ispiraciju uglavnom pronalazi među starim holivudskim glumicama poput Ave Gardner, Merilin Monro, Sofije Loren, Odri Hepbern, Đine Lolobriđide, Beti Pejdž, Dite fon Tiz…

– Ideje crpim iz stila pozntih diva onog doba, a možda najveću inspiraciju za poze dobijam od slikara Alberta Vargasa po kome su pin-up devojke sa njegovih slika dobile ime “Vargas girls” i proslavile ga još više – otkriva Marija.

Kako bi se “pretvarala” u divu potrebno joj je da oko 30-45 minuta provede pred ogledalom, a za sebe voli da kaže da je ona “full time pin-up girl”.

Miss Lady Bug, kako Marija sebe naziva, smatra da su devojke danas većinom izgubile tu eleganciju, emancipovanost i elokventnost koja čini jednu djevojku damom.

(Izvor:24sata.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com