Crnogorskim studentima 2 medalje - Volim Podgoricu

Crnogorskim studentima 2 medalje

Poslednjeg dana  naši studenti na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu i Rijeci osvojili su dvije medalje – džudista Danilo Pantić stigao je do srebrne medalje u kategoriji do 100 kilograma, dok je naš najbolji tekvondoista Balša Radunović sigao da bronzanog odličja u kategoriji do 74 kg, a malo je nedostajalo da njegova medalje bude još sjajnija.

studenti3

U Pantićevoj kategoriji nastupilo je 18  takmičara, a nakon što je bio Slobodan u prvom kolu u drugom je savladao Čeha Mrvu Mihala, da bi u narednim rundama dominantno stizao do pobjeda protiv Larsa Engtgensa iz Njemačke i  Aleksisa Rabijea iz Francuske i tako stigao do finala gdje je ipak tijesno poražen 1:0 od odličnog borca iz Litvanije Zirvinasa Lekavičijusa. U istoj kategoriji nastupio je i Lazar Daković, koji je poražen u  trećem kolu od budućeg šampiona, dok je u drugom bio bolji od  borca iz Španije Moline Burguenosa. Kroz repasaž je stigao do sedmog mjesta.

studenti1studenti2

Odličan nastup imao je na igrama naš tekvondoista Balša Radunović, student Univerziteta Donja Gorica. Na kraju je se okitio bronzom, a bio je veoma blizu plasmana u finale. Do polufinala savladao  je Francuza Jasera Kečaija 10:0, Hrvata Martina Divijana Kelavu 2:0, Bugarina Teodora Georgijeva 5:3, a u meču za plasman u finale za protivnika imao borca iz Srbije, Budimira Krivokuću. Odličan je bio Balša u prve dvije runde, vodio sa 4:1, ali je teži  put do tog meča učinio da mu u samom finišu ponestane snage i odlični Krivokućaje to iskoristio da dođe do izjednačenja, a zatim I do pobjede zlatnim bodom u samom finišu dodatne runde.

Osim Pantića i Dakovića, od džudista su danas nastupali I Anđela Džaković u kategoriji do 70kg, Nebojša Gardašević do 81kg i teškaš Jovan Peković. Anđela je nastup završila na visokom, petom mjestu, Gardašević i Peković na sedmom.

Večeras od 21 čas na glavnom gradskom trgu u Rijeci biće upriličena svečana ceremonija zatvaranja Igara, koje su okupile rekordnih 5800 studenata sportista sa skoro 500 univerziteta iz 41 evropske zemlje. Naši studenti su osvojili ukupno 5 medalja, osim Pantića i Radunovića odličjima su se okitili džudista Nikola Gušić, karatisti Filip Vujadinović u borbama i kata tim Univerziteta Donja Gorica.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com