Bronza za Radio klub “Podgorica” - Volim Podgoricu

Bronza za Radio klub “Podgorica”

Na upravo završenom otvorenom prvenstvu Bugarske u sportsko-tehničkoj disciplini amaterska radio-goniometrija, crnogorska juniorska ekipa koju su činili Dejan Bešović i Filip Drobnjak , članovi Radio kluba „Podgorica „ ostvarila je veliki uspjeh osvajanjem bronzane medalje, saopšteno je iz Radio kluba Podgorica.

Osvojena bronzana  medalja na najjačem regionalnom radio-goniometrijskom takmičenju je nagovještaj revitalizacije ove sportsko-tehničke disciplini u kojoj smo osamdesetih godina prošlog vijeka bili u samom vrhu tadašnje države i Evrope ali i dobrog rezultata u juniorskoj konkurenciji na predstojećem Svjetskom ARDF šampionatu u septembru .
– Ovaj rezultat i ukupne aktivnosti na revitalizaciji radio-goniometrijskog sporta kao što su nabavka vthunskih goniometara i kompletne opreme za organizaciju treninga i takmičenja regionalnog nivoa  , uz podršku Uprave za sport  i Komisije Ministarstva finansija su  garant još boljih rezultata  a najznačajnija aktivnost će biti početak rada škola radio-goniometrije za mlade  u kategorijama od pionirskih do seniorskih – navodi se u saopštenju.
Dok su se juniori takmičili u Bugarskoj , starije kategorije su u subotu imale uspješan trening na novokartiranim terenima na Žabljaku  na kojima se paralelno odvijalo i regionalno takmičenje u organizaciji Orjentiring saveza Crne Gore i Opštine Žabljak . Kako su , inače vrlo atraktivni tereni i za radio-goniometriju i za orjentiring , obrađeni u kartografskim standardima IOM-a to su se stekli uslovi da se na Žabljaku organizuju i evropska radio-goniometrijska i orjentiring takmičenja pa se prva mogu očekivati već naredne sezone.

2 komentara

  1. Oh my goodness! a wonderful post dude. Thanks a lot Even so We are experiencing issue with ur rss . Don’t know why Not able to sign up to it. Possibly there is anybody finding identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com