Danka na startu protiv Amerikanke Medison Kiz, Đoković sa Del Potrom - Volim Podgoricu

Danka na startu protiv Amerikanke Medison Kiz, Đoković sa Del Potrom

Crnogorska teniserka Danka Kovinić će na debiju na Olimpijskim igrama igrati protiv Amerikanke Medison Kiz, odlučeno je danas žrijebom u Rio de Žaneiru.

Kiz je sedma kosturašica olimpijskog turnira, a 9. na WTA listi, (najbolji plasman u karijeri) dok je Danka u Rio stigla kao 57. teniserka svijeta.

Kovinićeva se do sada nije sastajala sa ovom američkom teniserkom na WTA turnirima, na kojima je Kiz osvojila dvije titule. Najveći uspjeh Amerikanke je prošlogodišnje polufinale Australian opena, a u istoj godini je stigla i do četvrtfinala Vimbldona…

Ako preskoči prvu prepreku, naša teniserka će u drugom kolu igrati protiv pobjednice meča u kojem se sastaju Ukrajinka Lesija Curenko i Francuskinja Kristina Mladenović.

Danka se nalazi u donjem dijelu kostura, u kojem nije Serena Vilijams, niti Garbinje Mugurusa, Venus Vilijams…Serena će u prvom kolu igrati protiv Australijanke Darije Gavrilove.

Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović na startu olimpijskog turnira igraće protiv predstavnica Španije Garbinje Muguruse, odnosno Karle Suarez Navaro.

Janković protiv Muguruse, aktuelne šampionke Rolan Garosa, ima skor 1:3, dok Ivanović protiv Suares Navaro vodi 2:1.

U muškom dijelu turnira, Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra, dok će protivnik Endija Mareja na startu biti Viktor Troicki.

Mec između Đokovića i Del Potra biće repriza meča za treće mjesto sa OI iz Londona prije četiri godine, kada je Argentinac slavio i osvojio bronzanu medalju.

Đoković protiv Del Potra, koji zbog povreda nije na nekadašnjem nivou, u međusobnom skoru vodi 11:3, dok Troicki protiv Mareja ima skor 0:7.

Olimpijski turnir u tenisu traje od 6. do 14. avgusta.

(Vijesti)

1 komentar

  1. I’m not sure exactly why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com